maandag 2 januari 2017

"Obstakels zijn er om mee te nemen"

StraalBlog week 1
“Obstakels zijn er om mee te nemen”

Nieuw jaar, nieuwe kansen
Nieuw jaar, nieuwe kansen! 2017 is jouw jaar. Het jaar waarin je echt bepaalde lang sluimerende zaken bij de kladden gaat pakken. Je wilt al langer een andere baan, sterker nog, je wilt het liefst voor jezelf beginnen en je wilt ook meer tijd aan je relatie, vrienden en familie besteden. In 2017 zullen ook die overtollige kilo’s verdwijnen en het wordt de hoogste tijd voor een Mindfulness training.

Legio excuses
Met het hebben van wensen is niets mis. Sterker nog het geeft je een drive, een blij gevoel en het idee in beweging te komen geeft je energie. In de praktijk blijft het helaas vaak bij het hebben van de wens en is het uitvoeren ervan drie hoog achter beland, want er zijn legio excuses om ‘het’ niet te doen. Niet nu. Het komt wel hoor, zeker, want je wilt het echt graag. Alleen nu is niet het juiste moment.

De bezielde begeleiding van ons verstand
We zijn onder de bezielde begeleiding van ons verstand een kei in het opwerpen van obstakels en die lijken zo groot en zo waar, dat de moed je in de schoenen zakt. Het gaat je natuurlijk niet lukken om van wens naar werkelijkheid te raken. Je hebt geen doorzettingsvermogen, je bent lui en ook heb je gewoonweg geen tijd om al die verlangens aan te pakken.  Als je blind in deze obstakels geloofd en ze ziet als zijnde de waarheid dan ga je inderdaad geen stap verder komen.

De Straal kijk
We leren obstakels eerst te moeten overwinnen om stappen te kunnen maken. Graag neem ik je mee naar de Straal kijk waarin er andere mogelijkheden zijn. Je kunt namelijk ook met alle obstakels de richting op bewegen die jij wilt. Obstakels kun je in de ogen kijken en met je mee nemen. Waar staat het obstakel voor? De kans is groot dat het je angstige verstand is die bang is dat je fouten maakt waardoor je kop eraf vliegt. Het verstand is letterlijk als de dood dat je niet voldoet of afgewezen wordt als je afwijkt van dat wat je kent.

Wat wil jij?
Kijk je verstand in de ogen en merk op dat hij vanuit het ‘niet’ komt en je wilt behoeden. Bedank je verstand voor de goed bedoelde waarschuwing en vraag jezelf af wat jij met je leven wilt. Hoe wil jij met jezelf omgaan? Hoe wil jij de kostbare tijd op aarde doorbrengen? Maak van je lange termijn doelen korte termijn mogelijkheden en ga op avontuur!

Duwtje in de rug
Herken jij jezelf in dit blog en wil je graag stappen maken? Een stukje ondersteuning kan net dat duwtje in de rug zijn om echt van start te gaan. Je kunt me vrijblijvend een berichtje sturen om de mogelijkheden te bespreken.

Hartgroet van Krijna


www.straal-denhaag.nl

2 opmerkingen:

 1. Gas op die lollie :-)
  Maar dan alleen om op avontuur te gaan. Heerlijk genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Besteed de korte tijd die je op deze aardkloot bent zorgvuldig en maak verbinding met je waarden waardoor je gehoor geeft aan wat werkelijk belangrijk voor je is!

   Verwijderen