zondag 29 januari 2017

"Met je aandacht in het nu"

StraalBlog week 5
“Met je aandacht in het nu”

De automatische piloot
95% van ons handelen, doen we op de automatische piloot. Onze automatische piloot is zeer geavanceerd en toch ontstaan er problemen, omdat we het contact met het hier-en-nu verliezen. We leven vanuit ons hoofd in het verleden en de toekomst en verliezen het contact met ons gevoel en onze ervaring van het huidige moment. Dit gaat ten koste van de concentratie, het vermindert de focus waardoor je minder effectief en productief werkt. Verder zorgt de automatische piloot voor minder oprechte betrokken aandacht naar jezelf en je omgeving. De laissez fair houding kan erin sluipen.

Zijn waar je bent
Als mens zijn we voortdurend op zoek, bezig met het volgende wat we moeten doen en kunnen maar moeilijk vrede hebben met wat er is. Regelmatig doen er zich momenten voor dat het geluk spreekwoordelijk voor het oprapen ligt, maar dat we het niet zien liggen omdat we op zoek zijn naar iets anders. Mindfulness betekent zijn waar je bent en je bewust zijn van wat er zich op dat moment aan je voordoet. Het is een manier van “zijn” waarbij je open en bewust in het leven staat. In de praktijk blijkt dit niet gemakkelijk, maar al te vaak is ons lichaam op de ene plaats en onze geest heel ergens anders. Niet omdat we dit willen, maar omdat dit vanzelf gebeurt.

Vergroten van je flexibiliteit 
Een Mindfulness/ACT training draagt bij aan het vergroten van de flexibiliteit (anders omgaan met gedachtepatronen). Het vergroot de focus, verhoogt de effectiviteit, vermindert stress, verbetert de omgang met de werkdruk en het levert een positiever beeld op van de werkomgeving. Ook kan de training zorgen voor een afname van psychische en lichamelijke klachten, een positieve verandering in de leefstijl teweeg brengen en eraan bijdragen dat men beter kan ontspannen. Het vergroot de creativiteit rond probleemoplossingen en verbetert de communicatieve vaardigheden. Verder kan je een positiever zelfbeeld, meer energie, balans en een beter zelfinzicht krijgen en een verbetering van kwaliteit van je leven ervaren.

Je leven Leven
Gun jij het jezelf om met meer bewuste aandacht je leven te Leven, om keuzes te maken vanuit je hart en van wens naar werkelijkheid te gaan? Neem dan contact op om de mogelijkheden hiertoe door te nemen.

Stralende hartgroet van Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten