zondag 15 januari 2017

"Onder de wolken zie je zoveel meer"

StraalBlog week 3
“Onder de wolken zie je zoveel meer”

Gevoel van zwaarte
Ken je het gevoel van zwaarte, het gevoel dat alles je op het moment teveel is en je niet weet wat je kunt doen om lichter te voelen? Je bent verdwaald in je hoofd en loopt keer op keer hetzelfde rondje. Gek word je ervan. Je wilt uit het doolhof van gedachten en gevoelens.

Gedachten zijn geen feiten
Het lastige voor ons is om gedachten niet als feiten te interpreteren. De hele reutemeteut lijkt zo waar dat je er blind in geloofd. Je gaat in no time op in je gedachten en beland in een mistige wolk. Een wolk waarin je geen hand voor ogen meer ziet. Alles is mistig en troebel.

Onder de wolken zie je zoveel meer
Misschien kun je je voorstellen dat je op de momenten dat je in de wolk zit je versmolten bent met de gedachtekermis. Je bent je gedachten in plaats van dat je die gedachten hebt. Als je onder de wolken staat zie je zoveel meer. Je kunt zien dat de wolken komen en gaan. Ze staan niet stil en zo is het ook met gedachten. Het wordt een probleem op het moment dat je gewicht hangt aan de wolken, dan verzwaren ze in een schrikbarend tempo.

Je aandacht laten rusten
Neem nu een moment om in te zoemen op een voor jou lastige situatie. Een situatie die je kopzorgen geeft en energie aan je onttrekt. Laat je aandacht hier nu rusten zonder dat je ook maar iets aan de situatie hoeft te veranderen. Je mag nu je lichaam van top tot tenen langsgaan om te checken waar je bepaalde emoties, druk, weerstand en dergelijke ervaart. Als je die plekken hebt gevonden adem je heel bewust minimaal 8 keer naar deze plekken toe. Ervaar op deze manier dat je er even mee kunt zijn en er aandacht aan mag schenken want het is er toch al….

Hoe wil jij met jezelf omgaan?
De ruimte die je nu in jezelf hebt gemaakt kan je helpen om op gepaste afstand naar de situatie te kijken. Waar gaat het echt over? Hoe wil jij met jezelf en de situatie omgaan? Je hebt gedachten en deze doen wat ze willen. Hoe jij je ertoe verhoudt is van veel groter belang dan je gedachten te willen temmen. Afstand is the key word! Verruim je blik waardoor je zoveel meer kunt zien dan wanneer je verstand je in de wolk gekidnapt houdt.

Heb je hier wel oren naar en kun je wel wat steun gebruiken? Stuur me vrijblijvend een berichtje!

Stralende groet van Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten