zondag 5 februari 2017

"Handelen met hart en ziel"

StraalBlog week 6
“Handelen met hart en ziel”

Obstakels op de weg
We willen in ons leven vaak genoeg dingen veranderen, anders aanpakken en nu echt! Toch willen die veranderingen niet altijd even goed lukken. Je komt onderweg allerlei obstakels tegen die het je bemoeilijken om je aan je plan te houden. Onze programmering is geënt op de korte termijn en daar kunnen we als we bepaald gedrag willen veranderen behoorlijk tegenaan lopen.

Doelen behalen vanuit de zweep
De meeste mensen gaan het behalen van een doel aan vanuit de zweep. Als je het ongewenste gedrag stevig onder controle houdt dan zal het wel verdwijnen. Helaas is dit een utopie en vele mensen zullen herkennen, dat ze vroeg of laat weer terugvallen in hun oude gedragspatroon. Als ze niet terugvallen dan betekent dat waarschijnlijk dat deze groep mensen hun leven lang hard aan het werk zal blijven om de behoefte/neigingen te onderdrukken.

Maak contact met wat er voor jou echt toe doet
Een hele andere, duurzame benadering is om je doelen te benaderen vanuit je waarden. Maak contact met wat er voor jou echt toe doet, waar je waarde aan hecht. Wil jij bijvoorbeeld vanuit je waarde stoppen met roken, omdat je jezelf een gezondere leefstijl met meer longinhoud en minder stinkende kleding gunt, dan is dit je uitgangspunt.

Handelen met hart en ziel
Helaas wil het helder hebben van je waarden nog niet zeggen, dat je nu met twee vingers in je neus stopt met roken. Ook nu blijven er obstakels opgeworpen worden. Het is aan jou om met toewijding te handelen naar je waarden. Om keer op keer contact te maken met wat Jij wilt! Wil jij dit keer gaan voor het ‘echie’ schroom dan niet en neem contact met mij op om van wens naar werkelijkheid te gaan!

Stralende hartgroet van Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten