zondag 30 juli 2017

"Van fusie naar defusie"

StraalBlog week 31
“Van fusie naar defusie

Ondermijnende gedachten
Heb jij ook gedachten die keer op keer terugkomen? Gedachten die jou ondermijnen? Gedachten die jou afhouden het leven te leiden, zoals je dit het liefst zou willen; voluit met al zijn kanten?

Van fusie naar defusie
Je verstand is graag versmolten met jou (gefuseerd). Hierdoor lijken de gedachten zo waar en ga je jezelf er naar gedragen. Je gedachten zijn niet het probleem en dus ook niet de oplossing. Gedachten zijn ongeleide projectielen en schieten alle kanten op. Natuurlijk kun je heel veel energie besteden aan het sturen van je gedachten. Jammer genoeg trekt het leven ondertussen wel aan je voorbij. Je kunt wel een gepast kritische houding aannemen door afstand in te nemen van je gedachten. Afstand innemen (defuseren) kun je op verschillende manieren doen.

Straaloefening:
Schrijf een aantal gedachten op die jou belemmeren in je dagelijks leven. Geef deze gedachten een cijfer. Selecteer vervolgens een gedachte met een 8 of hoger. Nu wil ik je vragen om je telefoon te pakken en de opnamefunctie te activeren.

Deel 1 van de oefening: Je spreekt de gedachte met je normale stem in. De opname komt in een lijst te staan. Zoek deze op en luister de opname 10x met aandacht terug. Tijdens het luisteren, komen er afleidende gedachten. Merk deze op en keer weer met je aandacht terug naar de opname. Schrijf na 10x luisteren op wat je hebt ervaren.

Deel 2 van de oefening: Je spreekt dezelfde gedachte nog een keer in, maar nu met een hele hoge of lage stem. Je mag de gedachte ook inzingen. Het mag zo ‘gek’ als je wilt. Luister deze opname 10x met aandacht terug en merk ook nu, de afleidende gedachten op. Keer terug naar de opname en schrijf na het luisteren op wat je hebt ervaren.

Gun het jezelf om deze oefening te doen en je zult direct een verschil opmerken!

Hartgroet van Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten