zondag 29 oktober 2017

"Durf je menselijkheid te delen"

StraalBlog week 44
“Durf je menselijkheid te delen”

Compassie
Begaan zijn met jezelf zorgt er waarschijnlijk voor dat je ook makkelijker compassie kunt voelen voor anderen. Als jij je eigen menselijkheid durft te erkennen, zie je misschien ook dat de mensen om je heen net zo menselijk zijn als jij. Durf je menselijkheid te delen met anderen, door over je angsten, je onzekerheden en je twijfels te praten. Niet omdat je een probleem hebt, maar omdat je bereid bent om dat gedeelte van jezelf te laten zien. Vaak zitten we opgesloten in onze eigen negatieve oordelen.

Gun jezelf contact
Bedenk iets wat je bezighoudt (bijvoorbeeld: twijfels of je je werk wel goed doet, je maakt je zorgen over de toekomst, je vraagt je af of je wel goed genoeg voor je partner bent) en neem je voor, om dit te delen met iemand om je heen. Maak het niet kleiner dan het is. Gun jezelf dat contact!

Ik ben bereid om:Te delen met:


Doel van deze opdracht
Doel van deze opdracht is, dat je de afstand tussen jou en de mensen om je heen verkleint. Als je dingen van jezelf deelt, die je anders achterwege laat, creëer je meer ruimte voor jezelf. De ander krijgt daardoor de kans om jouw menselijkheid te erkennen. Of hij of zij dat ook doet, blijft natuurlijk de vraag. Maar de kans is groot dat je herkenning zult vinden en voel je je waarschijnlijk ook minder alleen.

Hartgroet van Krijna


www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten