zondag 5 november 2017

"Geef jezelf over"

StraalBlog week 45
“Geef jezelf over”

Dol op controle
We zijn dol op het hebben van controle. Meer dan eens raken we in paniek als blijkt dat we helemaal geen controle hebben. Niet over de ander en ook niet op alle punten over onszelf. Je hebt nu eenmaal gedachten en gevoelens die je niet wilt hebben. Ook zijn er omstandigheden die je niet kunt veranderen.

Het goede nieuws
Het goede nieuws is, dat je dit ook helemaal niet hoeft. Jouw imperfecties geven juist kleur aan je leven. In plaats van dat je tegen beter weten in blijft proberen om je imperfecties te veranderen, kun je er ook voor kiezen om jezelf te gaan omarmen. Accepteren dat je bent wie je bent, zorgt dat je tijd overhoudt om te gaan doen waar je voor gemaakt bent: Leven!

Opgaan in het leven
Als je de controle loslaat, hou je in feite de realiteit over. Je omarmt alles wat je als negatief ervaart. De vraag is of dat negatieve jou dan nog kan ‘slaan’. Ervaren dat je niets hoeft te sturen of veranderen heeft alles te maken met jezelf verliezen in wat je aan het doen bent. Je gaat op in het leven en laat je meevoeren. En laten mensen daar nu over het algemeen bijzonder gelukkig van worden.

Straal Oefening: 
1) Laat sommige van je beslissingen bewust over aan het toeval. Gooi een munt op en ga op basis daarvan naar links of rechts. Geef de kok de vrije hand om een gerecht voor jou te maken en ga waar de wind je brengt. Geef je over aan de omstandigheden en je zult jezelf erin terugvinden

2) Ga een activiteit aan los van de uitkomst!

Ga jij van lezen naar doen? Ik gun het je met heel mijn hart!

Hartgroet van Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten