zondag 30 april 2017

"Aarden, ademhalen en afstand innemen"

StraalBlog week 18
“Aarden, ademhalen en afstand innemen”

Hongerige hyena
Hoe ga jij om met de mening van een ander? Een mening die anders is dan de jouwe? Of met een opmerking die je niet leuk vindt? Wat doe je daarmee? Lukt het je om deze te ontvangen of merk je dat dit best lastig is? Het is volstrekt ‘normaal’ hoor, als je dit niet zo eenvoudig af gaat. Je hebt nu eenmaal een verstand wat hier als een hongerige hyena bovenop springt.

Beschermen tegen de boze buitenwereld
Je verstand vindt overal iets van en heeft de taak om jou te beschermen tegen de boze buitenwereld. Het gaat als een raket zo snel. Gedachten zijn sneller dan het licht en je verstand gooit ze ongenuanceerd naar binnen. Hier heb je ze en daar mag jij het mee doen. Jij gaat vervolgens druk  knutselen met alle gedachten en gevoelens, met als resultaat een mistige blik op de situatie.

Leven en dood
Het verstand stamt uit de oertijd en sinds die tijd is er met de programmering niets meer gebeurt. In de oertijd ging het continu over leven en dood. Het verstand is altijd op zijn hoede en heeft een duidelijke missie. Het Moet jou redden van de dood die te allen tijde op de loer ligt. Het verstand heeft heel weinig nodig om meningen en opmerkingen van anderen persoonlijk te maken. Gevolg is dat jij jezelf aangevallen voelt en de drang kan ervaren om jezelf te verdedigen.

Breid je kleurenpalet uit
Je verstand springt als een malle door je hoofd, terwijl jij nu juist gebaat bent bij afstand. In plaats van opgaan in de situatie, dient het jou veel meer om te kijken naar wat er gaande is. Het verstand kent slechts twee kleuren; zwart en wit. Het zit in het of-of en ik gun jou te komen naar het en-en. Breid je kleurenpalet uit door om de situatie heen te lopen, zodat je meerdere kanten kunt zien. Er bestaat vaak zoveel naast elkaar en het is heel prettig om van de beperking naar de ruimte te bewegen.

Signalen van onrust
Een mooie manier om de snelheid van de gedachten te onderbreken, is je signalen van onrust en spanning op te merken, om vervolgens te aarden en de diepere ademhaling toe te passen. Deze pas op de plaats kan een behoorlijk verschil betekenen in de manier van reageren! Waar je verstand schreeuwt dat er geen tijd te verliezen is, omdat je anders dood gaat, vraag ik je om juist stil te staan. Je hebt slechts beperkt invloed op je gedachten. Gelukkig heb je wel grip op je manier van handelen.

Aarden, Ademhalen en Afstand 
Je hebt gedachten en je bent ze niet! Besef dit keer op keer en gun het jezelf om de drie A’s toe te passen: Aarden, Ademhalen en Afstand innemen. Zou je hier graag ondersteuning in willen? Dat kan! Voel je vrij om mij een berichtje te sturen en we gaan kijken naar de mogelijkheden.


Ik wens je een Stralende dag!

Krijna


www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten