maandag 17 april 2017

"Emoties als onderdeel van je zijn"

StraalBlog week 16
“Emoties als onderdeel van je zijn”

Verkrampte energie
Stel dat iemand je kwetst. Je kunt als reactie een vlaag van boosheid en verdriet door je heen voelen trekken. Deze emoties zijn heel goed in je lichaam te voelen. Op bepaalde plaatsen verkrampt je energie. Er komt een energie op je af die je niet kunt plaatsen en die je niet gerechtvaardigd acht. In wezen reageer je je onbegrip af in de emotie. Als dit gebeurd sta je voor een keuze; wat doe ik met deze emotie? Ga ik mijn reacties hierop baseren? Ga ik mijn gedrag tegenover andere mensen hierop baseren of laat ik de emotie voor wat ze is en stem ik mijn gedrag op iets anders af?

Emoties laten zich de deur niet wijzen
Kun jij ook zo druk zijn om je emoties buiten de deur te houden? Je bent in gevecht met je emoties en dus ook met jezelf. De emoties laten zich de deur niet wijzen. Ze zullen zich vastzetten in je lichaam of in bepaalde stemmingen zoals matheid. Somberheid kan een teken zijn, dat je bepaalde emoties in jezelf onderdrukt. Emoties kun je beter niet onderdrukken of veroordelen. Emoties maken een belangrijk deel uit van je Zijn en als zodanig verdienen zij respect en aanvaarding. Je kunt de emoties in jezelf beschouwen als kinderen die jouw aandacht en begeleiding nodig hebben.

Bewustzijn en begrip
Het belangrijkst wat je met een emotie kunt doen is haar uitnodigen er volledig te zijn. Neem bijvoorbeeld boosheid. Boosheid kun je uitnodigen er volledig te zijn. Je kunt deze energie volledig ervaren in je lichaam, terwijl je er met je bewustzijn naar blijft kijken en neutraal waarneemt hoe de boosheid in jou werkzaam is. Wat er op dat moment gebeurd is dat je emotie, die in wezen onbegrip is (waarom gebeurt dit?, waaraan heb ik dit te danken?) omringt met bewustzijn en begrip. Je op deze manier liefdevol toebuigen naar jezelf, naar je eigen emotie, maakt je vrij.

Stralende ondersteuning
Wil jij ondersteuning bij het leren omgaan met je emoties? Schroom niet en neem vrijblijvend contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Ik wens je een Stralende dag!

Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten