zondag 19 februari 2017

"Maak van zelfvertrouwen je prioriteit"

StraalBlog week 8
“Maak van zelfvertrouwen je prioriteit”

Beperkende gedachten
Wat doe jij nu niet terwijl je diep in je hart staat te springen om het wel te doen? Het onbekende kan heel spannend zijn en allerlei gedachten en gevoelens oproepen. Meestal zijn dit niet de meest stimulerende en motiverende gedachten. Vaak zijn het beperkende en angstaanjagende gedachten. “Je bent nu eenmaal voor een dubbeltje geboren en zult nooit een kwartje worden, je kunt maar beter normaal doen want dan doe je al gek genoeg, laat het nu maar uit je hoofd want het gaat je toch niet lukken”. Dit is slechts een greep uit de meuk die in je hoofd voorbij kan komen.

Wat is nu echt het probleem?
Vaak denken mensen dat het de gedachten zijn die hen beperken in hun doen en laten. Ik durf te beweren dat het probleem niet schuilt in de gedachten an sich. De beperking schuilt in het één worden met de gedachten, je gedachten zien als feiten en als de waarheid, in plaats van te zien wat ze zijn, namelijk gedachten. Op het moment dat jij je kunt ontkoppelen van wat je denkt gaat er een wereld voor je open. Een wereld waarin je je niet langer laat pipelen door je angstige, rigide, ongenuanceerde verstand. Er openbaart zich een wereld waarin jij gehoor gaat geven aan wat jij wilt en je al je twijfels, onzekerheden en angsten met je mee neemt en ondertussen stappen zet in de richting die je op wilt.

Jij staat aan het roer
Het onbekende zal nog steeds met lichamelijke spanning gepaard kunnen gaan en er zullen ongetwijfeld allerlei negatieve gedachten voorbij komen, die jou af willen houden om je te verbinden met je wat jij eigenlijk wilt. Het grote verschil is nu dat dit alles jou nu niet meer zal beperken, omdat je herkent waar het vandaan komt en je gepaste afstand in kunt nemen. De gedachtekermis neemt jou niet meer over. Jij staat aan het roer! Je zult zien dat je zelfvertrouwen groeit omdat je nieuwe ervaringen opdoet zonder eerst al je angsten te hoeven overwinnen.

Jezelf op het prioriteitenlijstje
Zet jezelf op je prioriteitenlijst en stel niet langer uit om te doen wat je diep van binnen wilt. Life is short; use it well! Kun je wel wat hulp gebruiken om dit te verwezenlijken stuur mij dan een berichtje en we gaan aan de slag.

Hartgroet van Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten