maandag 18 juli 2016

"Bezig bijtje"

StraalBlog week 29
“Bezig bijtje”

Bezig bijtje
Vanaf kleins af aan ben je een bezig bijtje. Toen al deed je naast school van alles en nog wat erbij. Bijbanen en hobby’s, omgaan met vrienden en familie is voor jou gewoongoed. Ook in het nu zijn je dagen goed gevuld met werk en privé activiteiten. Eigenlijk weet je niet meer zo goed wat het is om niets te doen, omdat je zo gewend bent om alle uurtjes op te vullen. Het meeste vind je ook nog eens heel leuk om te doen dus je voelt geen reden om het anders te doen.

Een rusteloos gevoel
Je merkt wel dat als er eens een dag tussen zit die wat rustiger is, er een zekere mate van onrust in je lijf en hoofd aanwezig is. Een soort rusteloosheid maakt zich van je meester en je vindt dit een heel vervelend gevoel. Je wilt dat dit rusteloze gevoel en de drukke gedachten weggaan. Naarstig ga je op zoek naar invulling en afleiding zodat het nare gevoel naar de achtergrond verdwijnt. Het maakt je ook niet zoveel uit hoe je de leegte vult, als deze maar gevuld wordt.

Oorverdovend lawaai
Omgaan met onrust is iets wat voor veel van ons een heuse uitdaging is, want onze natuur is geprogrammeerd om direct weg te gaan van dat wat we als vervelend ervaren. Je kunt het zien als een alarmsysteem dat in je lijf en hoofd afgaat. Het oorverdovende lawaai moet gedoofd worden. Nu! Hoe langer het geluid aanhoudt des te onrustiger je wordt. Je eist van jezelf dat je het alarm in één keer uit weet te zetten. Helaas lukt dit niet omdat je opgefokt en gespannen bent.

Een pas op de plaats
Wat heb je nodig om het alarm stil te krijgen? Een pas op de plaats, de diepere ademhaling en overzicht! Te verkrijgen door niet direct te moeten reageren op het lawaai (onrust) en er eerst even mee te mogen zijn. Dit gaat compleet tegen je natuur in en vraagt dus het nodige van jou. In het begin is dit moeilijk en hoe meer je oefent met het opmerken en het mogen maken van de pas op de plaats des meer deze manier van omgaan van jou wordt.

Stralende ondersteuning
Mocht je graag op een duurzaam andere manier met je onrust om willen gaan schroom dan niet om een berichtje te sturen naar info@straal-denhaag.nl en we bespreken de mogelijkheden.

Hartgroet van KrijnaGeen opmerkingen:

Een reactie posten