zondag 29 mei 2016

"Hier heb je mij"

Straalblog week 22
“Hier heb je mij”

De gulle gever
Heb jij wel eens een relatie gehad waarin je ver van jezelf verwijderd raakte? Dat je dingen hebt gedaan of juist niet hebt gedaan, omwille van de harmonie en angst om het niet goed te doen? Een relatie is geven en nemen. Let op het woordje ‘en’. Het is iets wederkerigs. Mensen met weinig zelfvertrouwen zijn voornamelijk ‘gevers’ en geven zich hierdoor ook nogal eens weg. Als het ware zeggen zij tegen de ander: “Hier heb je mij en doe maar met mij wat jij wilt”.

Buitenspel
Je geeft alles uit handen en stelt je volledig afhankelijk op van de ander. “Ben jij blij?” dan ben ik het ook. “Heb jij geen zin in dat feestje?” dan heb ik ook geen zin. Je neemt geen positie in en zet jezelf buiten spel. Sterker nog, je neemt geen verantwoordelijkheid! Het komt vaak voor dat mannen en vrouwen met weinig zelfvertrouwen juist vallen voor iemand die dominant is. Iemand die wel weet wat hij/zij wil en dit ook uitspreekt. Als jij je stem niet laat horen bepaalt de ander dus hoe alles er aan toe zal gaan. Helaas ontpoppen ongelijkwaardige relaties zich ook tot destructieve relaties.

Je kunt pas van de ander houden als je van jezelf houdt
De afhankelijke partner voelt zich reddeloos verloren als de dominante afstand inneemt, zelf activiteiten wil ondernemen en zijn eigen koers vaart. Vele huilbuien, claimend gedrag en eventuele excessen in drank,-eten en drugs gebruik verwijderen de afhankelijke steeds verder van zichzelf. Het cliché: “Je kunt pas van een ander houden als je van jezelf houdt” is niet voor niets een cliché. Als je niet van jezelf houdt ben je geen geheel en heb je de overtuiging een ander nodig te hebben om je leegte te vullen.

Cadeautjes vol eigen liefde
Alleen jij kunt jouw leegte vullen door jezelf te omarmen met al je kanten. Besteed vanaf nu aandacht aan alles wat er wel is en sta elke dag een moment stil bij datgene waar je dankbaar voor bent. Gun jezelf cadeautjes vol eigen liefde! Heb je hier wel oren naar en kun je ondersteuning gebruiken in het bewerkstelligen hiervan? Schroom niet en neem contact met mij op.


Ik wens je een Stralende dag toe!

Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten