maandag 9 mei 2016

"The Quick fiks"

StraalBlog week 19
“The Quick fiks”

Wensen
Afvallen, stoppen met roken, een andere baan, kunnen allemaal wensen zijn die je hebt. Er is niets mis met het hebben van deze wensen. Het zorgt voor beweging in jezelf en het geeft energie. We zitten onszelf alleen nog al eens dwars met het verwezenlijken ervan. We willen een boel en het liefst gister dan vandaag. Als het niet gaat niet zoals we het voor ogen hebben dan zijn we net stampvoetende kleuters.

The Quick fiks
The Quick fiks is verleidelijk en aantrekkelijk. En ja waarom moeite doen als het ook makkelijk kan? Natuurlijk gaat dat voor bepaalde situaties op. Met een lekke kraan, een kapotte wasmachine en meer van dat soort zaken. Doen! Als we het hebben over gedragsverandering gaat het anders in zijn werk. Dit kost bereidheid, energie, durven vallen en weer opstaan. Het is een proces dat gepaard gaat met jezelf durven confronteren, eerlijk zijn en je angsten in de ogen kijken. Bijkomende hindernis is dat je pas kunt oefenen als je er voor staat.

Automatische piloot
Onze hersenen houden niet van veranderingen die houden het liever bij hoe het is. Lekker op de automatische piloot en geen moeite hoeven doen. Geconditioneerd reageren is wel zo makkelijk. Het oude vertrouwde zal aan je blijven trekken en wil je op die manier afhouden van groei. Het is aan jou om een ander geluid te laten horen, anders zullen deze stemmetjes aan het langste eind trekken.

Contact maken met jezelf
Hoe kun jij een ander geluid laten horen? Het begint bij het opmerken van je gedachten en het maken van een pas op de plaats als je merkt dat je gedachten je afhouden om je te verbinden met je doel. Wie in jou is er nu aan het woord? Grote kans dat het je angstige saboterende verstand is. Jij hebt zodra je dit door hebt een keuze; ga je blind mee in die gedachtestroom of neem je een mild kritische houding aan? Door deze houding kun je contact maken met jezelf. Stel dat er geen obstakels zouden zijn, hoe zou jij dan met de situatie omgaan?

Op avontuur
Als je bereid bent om angsten, twijfels en onzekerheden met je mee te nemen scheelt jou dit een hoop energie. Je gaat er namelijk de strijd niet meer mee aan en kunt ervaren dat je ook met obstakels stapjes kunt zetten richting je doel. Gun jezelf een avontuur waarin je versteld zult staan van jezelf en jouw mogelijkheden.

Ik wens je een Stralende dag toe!

Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten