maandag 4 januari 2016

"Van oud naar nieuw"

StraalBlog week 1
“Van oud naar nieuw”

Nieuw jaar, nieuwe kansen
Nieuw jaar, nieuwe kansen. Laten we al het nare van 2015 snel vergeten en plaatsmaken voor nieuwe ervaringen. Verleidelijk hoor om al het pijnlijke wat je hebt meegemaakt in een denkbeeldige kast in het oude jaar achter te laten. Eigenlijk zijn we tot van alles bereid om negatieve en sombere gedachten en gevoelens te doen verdwijnen.

Een sappige worst
In menig boek wordt je een prachtige sappige ‘worst’ voorgehouden. Als je bestellingen plaats in het universum komen ze uit, want als jij het hard genoeg wenst komt het uit. Ook kun je jezelf positief denken en dan ziet de wereld er een stuk lichter uit. Deze boeken gaan als zoete broodjes over de toonbank, omdat we het zo graag willen geloven. We willen geen sombere gedachten en pijn ervaren. We willen blijdschap en geluk!

Blijf van de inhoud af
In mijn beleving zijn deze boeken misleidend. De ervaringen, leuk, heftig en alles wat er tussenin zit, staan op je harde schijf. Hoe hard je ook je best doet om deze schijf te wissen; het gaat je niet lukken. Je kunt wel zorgen dat de hevigheid van de ervaringen minder wordt. Zolang je versmolten bent met je gedachten en gevoelens over bepaalde gebeurtenissen, des te intenser ze zijn. Je bent als het ware 1 met de ervaring. Door de situatie op gepaste afstand te kunnen observeren ervaar je het al heel anders. Je doet niks af aan de inhoud; je transformeert niet iets wat pijnlijk is naar iets moois. Je blijft van de inhoud af en zet het geheel op een denkbeeldig podium.

Observator ipv deelnemer
Stel je nu eens voor dat jij in de zaal van het theater zit. Je hebt een plekje op de vijfde rij en op het podium vindt jouw nare ervaring plaats. Je kunt jezelf in die gebeurtenis zien en krijgt allerlei gedachten en gevoelens. Zorg dat je het podium helder blijft waarnemen. Zodra je merkt dat je beeld mistig wordt mag je een aantal rijen naar achter gaan. Je blijft op deze manier observator in plaats van deelnemer. Durf te kijken naar wat je hebt meegemaakt en durf te voelen. Het voelen zal door de gepaste afstand jou niet meer overnemen en dat geeft rust en ruimte.

Duurzaam Stralende benadering
Als je jezelf deze benadering gunt hoef je niets meer achter te laten, hoef je niet keihard te werken door de hele dag positief te moeten denken en zijn er ook geen bestellingen aan het universum meer nodig. Klinkt feestelijk toch? Zie jij dit wel zitten en kun je ondersteuning gebruiken? Stuur me een berichtje naar: info@straal-denhaag.nl

Stralende dag!

Krijna


www.straal-denhaag.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten