zondag 17 januari 2016

"Het podium"

StraalBlog week 3 
“Het podium”

Elimineren van vervelende gedachten
Gedachten gaan vaak over wat is geweest en/of wat nog gaat komen. De ‘ja maar’ en ‘wat als’ gedachten kunnen als een dolle door je hoofd heen gaan. Een woord kan genoeg zijn om een netwerk in je hoofd te openen. Alle gedachten en gevoelens die niet fijn zijn willen we zo snel mogelijk elimineren.

Controle en vermijding
Gelukkig biedt ons verstand hier uitkomst. Afgestudeerd in de vakken Controle en Vermijding trekt het met gemak een batterij aan mogelijkheden open om jou van je ongemak te verlossen. Een zucht van opluchting volgt. Helaas duurt dit gevoel maar kort en keren de doemgedachten als een boemerang terug.

Wat nou als jij alles mag denken en voelen wat er in je omgaat?
Wat nou als jij je signalen opmerkt en vervolgens een pas op de plaats maakt, om hier vanuit de diepere ademhaling toe te passen?

Plaatsen van gedachten op het podium
Op deze manier creëer je ruimte en kun je dat wat er in je omgaat voor je op het podium plaatsen. Jij zoekt een plekje op gepaste afstand in de zaal en maakt contact met je observerende zelf. Het enige wat je hoeft te doen is kijken naar het podium. Je hoeft niet te knutselen, te elimineren of te vluchten. Waarnemen dat je gedachten en gevoelens hebt is genoeg. Als je merkt dat je stiekem toch met de gedachten en gevoelens aan de haal gaat zoek je een plekje verder achter in de zaal, zodat je het geheel weer kunt zien.

Blijvend andere relatie met je verstand?
Lijkt het je prettig om een blijvend andere relatie met jezelf en je mekkerende verstand te ontwikkelen? Mail mij dan op: info@straal-denhaag.nl  en we gaan snel aan de slag!

Stralende groet van Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten