maandag 11 januari 2016

"Het goede gevoel"

StraalBlog week 2 
“Het goede gevoel”

Het goede gevoel kent een groot gevolg
Het goede gevoel kent een groot gevolg. Jong, oud, dik, dun, rijk, arm; iedereen wil graag het goede gevoel tot zich nemen. Het geeft een direct gevoel van vreugde, lichtheid en de hele wereld aankunnen. Dit gevoel wordt door opvoeders en samenleving stevig gevoed.

Behoeden voor pijn en ongemak
Als je jezelf vervelend voelt, dan Moet je er iets aan doen. Als er gevaar dreigt van sombere gedachten, tegenslag, fysieke pijn en dergelijke, dan zal het goede gevoel nog harder gaan werken om er voor jou te zijn. Alles om je maar te behoeden voor pijn en ongemak.

De geruststellende gedachte
Het goede gevoel komt dagelijks met onze natuurlijke staat van zijn in aanraking; de negativist. Het goede gevoel gruwelt van deze ontmoetingen en weet niet hoe vlug het ervan weg moet komen. De geruststellende gedachte, dat het wel goed komt, wordt in je hoofd gepompt en het fijne gevoel van opluchting volgt als snel. Het negatieve weet echter van geen ophouden en put het goede gevoel steeds meer uit.

De klem van het oordeel
Positieve en negatieve gevoelens bestaan bij de gratie van taal en bevatten beiden de klem van het oordeel. Beiden kunnen je benauwen en doen verlammen. Merk je gevoel op en zeg bijvoorbeeld “Ik heb het gevoel dat…” Door het voor je te plaatsen kun je er naar kijken en contact maken met wat jij eigenlijk wilt. Ook met een angstig gevoel kun jij iets doen wat je werkelijk wilt; je hoeft de angst niet eerst te overwinnen. Je neem de angst met je mee op jouw avontuur.

Muziek in je oren
Klinkt dit als muziek in je oren en zou je het prettig vinden om ondersteuning te krijgen, dan kun je me een mailtje sturen: info@straal-denhaag.nl

Stralende groet van Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten