maandag 24 augustus 2015

"Lichter leven"

Straal Blog week 35
“Lichter leven”

Zwaar op de hand
Van nature zijn we best zwaar op de hand. We zijn in staat om grote spektakels te creëren. Meestal wordt er van uitgegaan dat dit komt door de gedachten die je hebt. Vandaar dat er ook zoveel boeken zijn geschreven over hoe je je gedachten kunt transformeren. We geloven graag dat we alles kunnen sturen en hebben graag controle.

Controle is fijn
Het gevoel controle te hebben vinden we fijn. Het geeft houvast in een wereld waar zoveel in gebeurt. Gedachten transformeren vraagt heel hard werken van jou. Je zult er alle aandacht voor nodig hebben, want voor je het weet glippen er gedachten doorheen. In de tijd dat jij zo druk bent met omdenken gaat het leven aan je voorbij.

Geen discussies meer
Zo jammer! Temeer als je beseft dat je sterfelijk bent en niet het eeuwige leven hebt. De wens van velen is lichter leven, meer rust en ruimte en niet langer geleefd worden. Het licht is dichterbij dan je denkt. Het scheelt jou zoveel energie en frustratie als je de discussie met je verstand niet meer aangaat. Keer op keer sta je in vol ornaat in de boksring om vervolgens aan het kortste eind te trekken.

Keuzes en prestaties
Je verstand kun je beschouwen als een goede adviseur op praktisch gebied. Alles buiten het praktische wordt heel tricky. Zodra er keuzes gemaakt dienen te worden, prestaties geleverd ‘moeten’ worden en er emoties aan te pas komen ontpopt je verstand zich als een wispelturige kleuter. Het schreeuwt vol overtuiging van alles in je oor om vervolgens totaal andere dingen in je andere oor te roepen.

Blijf van de inhoud af
Lekker laten schreeuwen dat verstand en vooral van de inhoud afblijven. In plaats van deelnemen aan een strijd die je niet kunt winnen, mag je observator worden van het gevecht. Kijken naar in plaats van compleet opgaan in. Wat zie je en wat wil jij ermee? ACT (Accepteren van gedachten/gevoelens, Contact maken met je waarden en Toegewijd handelen naar je waarden) erkent alle gedachten en gevoelens.

Werkelijke ruimte
De ruimte die ontstaat door te mogen denken wat je denkt en te voelen wat je voelt is onbetaalbaar. Niks meer onderdrukken, transformeren, elimineren. Het is er en je hoeft niet te handelen naar wat je denkt en voelt. Gedachten zijn op zeer beperkt niveau te sturen. Je gedrag en waar jij je aandacht op richt kun je beïnvloeden. Steek hier je energie in!

Stralende ondersteuning
Klinkt dit als muziek in je oren? Wil je graag lichter leven en een stukje ondersteuning? Schroom niet en stuur me een berichtje!


Stralende groet van Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten