zondag 16 augustus 2015

"Hoe kom ik van mijn verslaving af?"

Blog week 34
“Hoe kom ik van mijn verslaving af?”

Korte termijn
Niemand wordt geboren met de wens om verslaafd te worden. Iemand kan door verschillende omstandigheden een bepaalde afhankelijkheid van een middel ontwikkelen. Ons brein gaat voor de korte termijn bevrediging boven het ervaren van pijn/ongemak. Belangrijk is dat je stil mag staan bij wat de afhankelijkheid je brengt en wat deze je kost.

Kosten en baten
Wegen de kosten zwaarder dan de baten? Is je wens een ander leven te willen hebben groter, dan je angst om los te laten wat je nu hebt? Je verstand zal direct een antwoord geven, want die is niet van het stilstaan en met de vraag zijn zonder er direct iets mee te hoeven doen. Ik wil je hier juist toe uitnodigen. Ga eerst eens zijn met deze vragen. Maak contact met de angst die je ervaart bij het idee je leven anders in te kunnen richten. Hoe gek is het dat je naast de wens om te stoppen met je verslaving ook angsten ervaart?

Voelen met voorbedachte rade
Ga bewust momenten voelen met voorbedachten rade. Nodig je angsten, sombere gedachten en twijfels uit. Neem de hele handel mee de kuil in en blijf eens een poosje zitten in je kuil zonder iets te veranderen aan wat je ervaart. Pffff, meent ze dit nu echt?? Ja, ik meen het echt! Maak een lange neus naar je verstand door niets meer of minder te doen dan te observeren wat er allemaal in je omgaat.

Moord en brand
Dit gaat niet over fijn, prettig of leuk. Het gaat over pijn en ongemak ervaren zonder er iets aan te veranderen. Ook gaat het over het niet langer aangaan van de strijd die je toch niet kunt winnen. Je verstand trekt aan het langste eind. Het heeft een grenzeloze hoeveelheid antwoorden paraat waar jij niet tegenop kunt. Waar je ook voor kiest, verslaafd blijven of ermee stoppen, voor je verstand kun je het niet goed doen. Als je blijft hangen in je afhankelijkheid slaat je verstand je om de oren met hoe ontzettend dom je bent. Kies je ervoor om te stoppen, dan schreeuwt het moord en brand dat je het leven zonder het middel niet aankunt.

Ruimte en energie
Als je dit gevecht niet aangaat stopt je verstand niet met roepen. Je laat hem zijn gang gaan terwijl jij ondertussen doet wat jij diep van binnen wilt. Er komt ruimte en energie vrij, die je anders direct de kliko ingooit. Besteed deze ruimte aan jezelf, aan wat er voor jou toe doet. Welk leven wil jij werkelijk leven? Stel dat er geen obstakels zijn, wat wil jij dan? Schrijf de antwoorden op. Wat ervaar je als je het leest?

Daadkracht, toewijding en bereidheid
Nu is het helaas niet zo, dat als jij weet hoe jij je leven vorm wilt geven, dat dit een piece of cake is om te bewerkstelligen. Dit vraagt daadkracht, toewijding, bereidheid om te vallen en weer op te staan. Je verstand zal hindernissen op blijven werpen. Het is aan jou om ze met je mee te nemen!

Stralende ondersteuning
Wil jij niet langer een slaaf zijn van je verstand? Zou je hier graag steun bij krijgen? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Stralende groet van Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten