zondag 2 november 2014

Blog week 45
“In de tang van je verstand” 

Rusteloos
Eduard (43) is getrouwd en heeft 4 kinderen. Hij kampt de laatste maanden, met een gevoel van rusteloosheid en weet niet wat hij hiermee aanmoet. Eduard is sinds hij dit gevoel heeft, alleen maar harder gaan werken en maakt geen pas op de plaats. Hij gaat gejaagd door de dagen heen en dit bezorgt hem zowel psychische als fysieke onrust.

Uit de voeten maken
De rusteloosheid van Eduard, is bij zijn vrouw Caro, niet onopgemerkt gebleven. Zij vraagt regelmatig aan Eduard, wat er met hem aan de hand is, maar zij krijgt dan een snauw en vervolgens maakt Eduard zich uit de voeten. Caro blijft met een hoop vragen achter en gaat steeds meer piekeren, wat ook weer effect heeft op haar gemoedstoestand.

In de knoop
Eduard merkt, dat hij hier zelf niet uitkomt en maakt een afspraak met Straal. Eduard vindt, dat hij tevreden moet zijn, met wat hij heeft. Hij komt echter in de knoop met zichzelf, omdat hij niet tevreden is. Eduard zou graag een paar maanden alleen op reis willen, motor willen rijden en zijn hobby (skydiven) weer op willen pakken. Eduard is ervan overtuigd, dat dit nu hij een gezin heeft, allemaal niet kan en dat geeft hem een beklemmend gevoel.

Uit de strijd blijven
Eduard deelt zijn wensen niet met Caro, omdat hij bang is voor haar reactie. Caro zal zijn ideeën vast afwijzen en belachelijk maken, dus houdt Eduard zijn mond. Eduard zit behoorlijk in de tang bij zijn angstige verstand. Zijn verstand vindt bij voorbaat al, dat hij zijn behoeften op de buik kan schrijven. Tijdens de sessies bij Straal leert Eduard, om al zijn gedachten en gevoelens de ruimte te geven. Door uit de strijd te blijven en afstand in te nemen tot zijn gedachten krijgt hij meer in- en overzicht.

In mogelijkheden denken
Eduard, kan in tegenstelling tot zijn verstand wel in mogelijkheden denken en situaties van meerdere kanten bekijken. Zijn verstand is een zwart-wit denker en benadert de boel sowieso vanuit het negatieve. Eduard, leert om zijn verstand te herkennen en kan hierdoor steeds meer, naar zijn waarden handelen ipv zich mee te laten zuigen in het ‘niet’. Eduard komt ook tot het besef, dat hij naast vader en partner zijn van, de behoefte heeft om ook ‘gewoon’ Eduard te zijn.

Delen verbindt
Eduard ziet nu, dat de behoefte aan ruimte voor zichzelf, op allerlei manieren invulbaar is. Hij maakt contact met zichzelf en kan zijn angstige verstand voor zich plaatsen. Eduard is niet meer met hem versmolten. Hierdoor is er zoveel meer mogelijk. Eduard, is ook het gesprek met Caro aangegaan over zijn wensen en inzichten. Caro was blij, dat Eduard benoemde wat hij graag wil en kon hem open ontvangen. Het delen verbond het koppel weer en ze zijn vanuit mogelijkheden gaan onderzoeken, wat voor hen beiden acceptabel is.

Stromende energie
Eduard gaat nu 1x per week skydiven en hij heeft hier op dit moment voldoende aan. Door zijn gedachten niet langer te vermijden of te willen controleren, is er al zoveel meer plek gekomen voor Eduard. De energie stroomt weer!

Herkenning?
Herken jij je in de situatie van Eduard? Zou je het ook prettig vinden om hier met een onafhankelijk persoon over te sparren? Schroom dan niet en neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Ik wens je een Stralende dag!

Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten