maandag 15 juli 2013

"Mijn manier is de manier"

Blog week 29

Hoge eisen en verwachtingen
Kevin is een man van midden 40. Hij werkt als manager in een groot bedrijf en stuurt een team van 35 mensen aan. De eisen die Kevin aan zichzelf stelt, stelt hij ook aan zijn team. Kevin heeft geen 9.00-17.00 uur mentaliteit. Hij gaat pas naar huis,  als het werk voor die dag gedaan is.
De teamleden van Kevin, horen wat hem betreft, dezelfde arbeidsethos te hebben.

Ten allen tijde volledige inzet
Kevin kan er niet mee omgaan als de targets niet worden gehaald. Hij is dan zeer teleurgesteld en hij maakt dit ook duidelijk kenbaar naar de mensen die het in zijn ogen hebben verkloot.
Kevin schreeuwt naar zijn mensen en eist volledige inzet. Wat hem betreft zijn er geen excuses om de doelen niet te halen.

Op de tenen lopen
Kevin denkt door zijn teleurstelling op deze manier te uiten, dat zijn team nog een stapje harder zal lopen. De praktijk is anders. Het team loopt op zijn tenen en de sfeer is gespannen.
Kevin blijft echter het uiterste van hen vragen. Er staat een nieuw project op stapel en Kevin wil dat zijn team drie avonden overwerkt om de voorbereidingen te treffen.

Compleet door het lint
Op de eerste avond maakt 1 van de medewerkers een fout, waardoor Kevin compleet door het lint gaat. Hij scheldt de man uit en slaat de deur zo hard dicht, dat het glas eruit springt.
De rest van het team staat perplex en ze zijn de bejegening van Kevin meer dan zat. Zo kan het niet langer. Het team wil een gesprek met Kevin om hun ongenoegen te uiten.

Dit is niet de manier
Kevin is enorm gespannen, hij staat strak van de stress en zijn incasseringsvermogen is ver te zoeken.
Na zijn uitbarsting is Kevin naar het strand gereden en hij heeft uren gelopen. Kevin beseft dat door, de manier waarop hij zich uit, hij zijn doel voorbij schiet. Hij neemt zich voor om zijn team bij elkaar te roepen en zijn excuses aan te bieden. Ook wil Kevin leren, om anders met zijn gevoelens om te gaan.

Uit een ander vaatje tappen
Kevin voegt daad bij woord. Hij gaat met zijn billen bloot. Zijn team accepteert zijn excuses en een woordvoerder krijgt de ruimte om de punten van aandacht naar Kevin te benoemen.
Kevin ziet in, dat als hij opdrachten wil binnen halen en mooie resultaten wil boeken, hij uit een ander vaatje heeft te tappen.

Waslijst aan overtuigingen
Kevin heeft nu wel door dat het anders moet, maar weet niet goed hoe hij dit aan kan pakken.
Via een teamlid komt hij bij Straal Den Haag (personal coaching) terecht. Kevin mag zijn overtuigingen in kaart brengen en dat is geen overbodige luxe. Hij heeft een lange waslijst en Kevin zet zichzelf op deze manier, compleet vast. Door zo rigide in het leven te staan ervaart Kevin geen ruimte, flexibiliteit en ontspanning.

Nuanceren voor meer ruimte
Kevin krijgt handvatten om meer ruimte in zijn overtuigingen te maken. Hij kan hierdoor met een andere blik naar de mensen om hem heen kijken. Zijn manier is niet meer de manier. Andere manieren kunnen ook goed zijn.
Kevin krijgt ook handreikingen om geweldloos te communiceren. Hierdoor ervaart Kevin, dat als hij vanuit zijn ‘ik’ praat, er hele andere gesprekken plaatsvinden.

Groeiende samenhorigheid
Kevin kan zijn nieuwe inzichten dagelijks oefenen en het begint zijn vruchten af te werpen. Het team werkt een stuk meer ontspannen en de samenhorigheid groeit. Nu bieden zij zelf aan om langer door te werken als dat nodig is. Er kan meer tegen elkaar gezegd worden omdat de communicatie met wederzijds respect plaatsvindt.

Herkenning?
Herken jij jezelf in Kevin? Wil je ook meer ruimte in je hoofd ervaren? Stuur me een bericht, zodat we naar de mogelijkheden kunnen kijken!

Ik wens je een Stralende dag toe


Krijna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten