maandag 22 juli 2013

"Game over"

Blog week 30

Drukke baan en hoge eisen
Dave heeft een drukke baan in de telecombranche. Dave is onder meer verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe klanten binnen de Europese markt. Hij hanteert hoge eisen en zijn inzet is meer dan 100%. Dave heeft dagelijks veel interactie over en weer met collega’s en klanten.
Zijn baan betekent veel voor hem. Dave zou het voor geen goud willen missen.

Partner met eigen bedrijf
Dave heeft een relatie met Francis en ze wonen samen in een leuk jaren dertig huis.
Francis is interieurarchitect en zij heeft een eigen bedrijf. Haar uren zijn onregelmatig en het komt voor, dat Francis ook avonden van huis is om te werken. Francis vindt die onregelmatigheid prettig. Zij is snel verveeld en dit ritme houdt haar gemotiveerd.

Met bord achter de playstation
Op de avonden dat Dave alleen thuis is kruipt hij met zijn bord achter de playstation. Dave vindt het heerlijk om totaal op te gaan in een schietspel. Hij laat op deze manier zijn werk achter zich en laadt zijn batterij op. Dave hoeft als hij gamed geen rekening te houden met iemand; lekker even niet praten of sociaal doen.

Sluipmoordenaar
Waar Dave in eerste instantie een uur speelt en daarna nog wat andere klusjes doet, breidt hij het gamen steeds meer uit. Al snel gamed Dave 2 a 3 uur op een avond en komt er verder niks meer uit zijn handen. Het valt Francis de laatste tijd op, dat Dave bepaalde klussen niet heeft gedaan. Als zij hem hiernaar vraagt krijgt ze vage antwoorden.

Betrapt!
Als Francis op een avond eerder thuis komt, dan gepland, treft zij Dave achter de playstation aan. Francis is verbaasd. Zij had geen flauw idee dat Dave het leuk vond om te gamen. Ze hebben de playstation al heel lang en er werd meestal alleen op gespeeld, als haar neefjes op bezoek kwamen.
Dave is zichtbaar geschrokken als hij Francis in de woonkamer ziet staan. Hij voelt zich betrapt.

Boos en bang voor een verbod
Francis wordt boos op Dave.  Hij is niet eerlijk is geweest toen zij vroeg naar de reden, dat hij de klusjes niet had gedaan. Dave wordt ook boos. Hij is toch zeker geen klein kind. Hij maakt zeker zelf wel uit hoe hij zijn avonden wil besteden? Op de vraag van Francis, hoe lang hij speelt, geeft Dave geen eerlijk antwoord. Dave is bang, dat Francis het te lang vindt en het hem wil verbieden.

Langs elkaar heen
Er ontstaat een gespannen sfeer tussen Dave en Francis. Dave gaat meer en meer gamen. Ook als Francis er wel is. Francis onderneemt steeds vaker activiteiten zonder Dave. Ze communiceren steeds minder en leven langs elkaar heen. Dave ontwikkelt een gameverslaving en sluit zich af van Francis en van zijn verdere sociale leven. Hij werkt en gamed.

Niet doorheen te komen
Francis maakt zich, naast dat zij boos en verdrietig is, grote zorgen om Dave. Het lukt haar niet om tot hem door te dringen. Dave, die zijn werk super leuk vindt, heeft zich nu zelfs ziek gemeld.
Van ’s morgens vroeg tot diep in de nacht zit hij achter zijn playstation. Dave verwaarloost zichzelf compleet. Francis trekt deze situatie niet meer. Op een ochtend dat Dave in bed ligt, gooit zij alles weg wat met het gamen te maken heeft. Dave is laaiend als hij er achter komt.

Koffer in de gang
Francis wil een gesprek met Dave om hem de ernst van zijn gedrag in te laten zien. Dave luistert niet; hij is in gedachten alleen maar bezig met het kopen van nieuwe spullen. Francis heeft zijn aandacht pas, als zij zegt de relatie te verbreken als Dave zich niet laat helpen. Dave gelooft Francis niet, tot hij haar met een koffer in de gang ziet staan.

Game over
Dave staat voor een keuze; zijn relatie met Francis of blijven gamen. Zijn verslaving is sterker en Francis vertrekt. Dave ziet nog niet in, dat hij eerst de relatie met zichzelf heeft te herstellen. Met pijn in haar hart laat Francis hem los. Zij zoekt een eigen woning en Francis pakt langzaam de draad van haar leven weer op.

Herkenning
Voor Dave en zijn relatie met Francis is het game over…Herken jij jezelf in Dave of juist in Francis en wil jij ondersteuning? Straal Den Haag heeft ruime ervaring met het effectief benaderen van verslavingsproblematiek van zowel de verslaafde als de partner.

Ik wens je een Stralende dag toe!


Krijna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten