zondag 12 november 2017

"Met aandacht stilstaan bij jezelf"

StraalBlog week 46
“Met aandacht stilstaan bij jezelf”

Hoe gaat het echt met je?
Hoe gaat het echt met je? Sta jij wel eens stil bij deze vraag? Mag jij überhaupt stilstaan bij jezelf en hoe het met je gaat? De meeste mensen sjezen op de automatische piloot door de dag heen en hebben eigenlijk weinig besef hoe ze zich voelen en waar ze behoefte aan hebben. De automatische piloot werkt best geavanceerd en laat ons ook voorbij gaan aan onszelf en het hier en nu.

Doorgaan en niet zeuren
Ons verstand is vooral van doorgaan en niet zeuren. Stilstaan is iets wat het verstand associeert met gevaarlijk. In de oertijd was het niet geoorloofd om stil te staan. Je moest continu op je hoede zijn voor het gevaar wat dreigend aanwezig was in de vorm van mens en dier. In die tijd ging het letterlijk over leven of dood en hiervan uit hebben we een strak afgesteld alarmsysteem ontwikkeld wat bij het minste of geringste afgaat.

Het is aan jou!
Er is een hoop veranderd in de loop der tijd. Alleen de programmering niet die is hetzelfde gebleven. Na bovenstaande zal je duidelijk geworden zijn dat je verstand niet welwillend is om jou te helpen om momenten te nemen om met aandacht naar jezelf te kijken en luisteren. Het is dus aan jou! Hoe wil jij met jezelf omgaan? Hoe wil jij de kostbare tijd die je op aarde hebt doorbrengen? Wat gun jij jezelf?

Pak het moment en maak het juist
Essentiele vragen die jou in contact met je waarden kunnen brengen. Jou dichter bij jou brengen en wat er voor jou werkelijk toe doet. Hoe wil jij op de veranda terugkijken op je leven? Hoe wil jij dat mensen je herinneren? Alles wat je uitstelt duw je over de rand van de tijd, dus wacht niet op het juiste moment. Pak het moment en maak het juist!

Stralende ondersteuning
Natuurlijk kan het fijn en helpend zijn om hier over te sparren. Schroom dan niet en stuur een berichtje naar: info@straal-denhaag.nl

Hartgroet van Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten