zondag 25 juni 2017

"De gesprekken met je lijf"

StraalBlog week 26
“De gesprekken met je lijf”

Lichaamshouding
Sta jij wel eens stil bij je lichaamshouding?
Loop je rechtop of juist meer met kromme schouders?
Maak jij je klein in gezelschap of laat jij jezelf zien?
Wiebel je met je voeten of staan ze plat op de grond?
Je lichaam heeft jou veel te vertellen. Het is aan jou om je signalen niet langer te negeren en je lijf een belangrijkere rol toe te kennen dan het nu waarschijnlijk heeft. Gun het jezelf om passen op de plaats te maken en met aandacht je lijf langs te lopen. Hoe voelt je lijf? Wat geeft het aan? Naar welke plekken mag je de diepere ademhaling brengen?

Het begint bij jou
Ook de manier waarop je zit en staat is van invloed op jezelf en je omgeving. Mensen met weinig zelfvertrouwen maken zich liever onzichtbaar en kijken naar de grond in plaats van dat zij andere mensen aankijken. Je gesprekspartner kan eenvoudig om jou heen op deze manier en zal jou minder snel serieus nemen. Het begint bij jou; ga jezelf zien en horen! Maak contact met jezelf als geheel.

Straaloefening:
Besteed 3x per dag aandacht aan de manier waarop je zit en staat.
Zorg dat je rug recht is, je hoofd recht op je romp staat, je handen losjes langs je lichaam hangen en je voeten contact maken met de grond. Als je staat is het belangrijk dat je knieën licht gebogen zijn en niet op slot staan. Op die manier sta je steviger. Adem rustig in door je neus en uit via je mond. Herhaal dit een aantal keer.

Hartgroet van Krijna


www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten