zondag 18 juni 2017

"Jezelf zien als geheel"

StraalBlog week 25
“Jezelf zien als geheel”

Ongenuanceerde gedachten
Je verstand heeft er een handje van om in te zoemen op bepaalde delen van je lichaam. Vervolgens dendert het naar binnen met allerlei ongenuanceerde gedachten. Harde, pijnlijke en verdrietig makende gedachten. Je maakt appelmoes van jezelf en je moet natuurlijk direct op dieet, naar de plastisch chirurg en gaan sporten om te voldoen aan het beeld dat je verstand je voor ogen houdt.

Herken je dit? Je zult deze gedachten waarschijnlijk niet willen en misschien werk je heel hard om ze te onderdrukken of te transformeren. Op korte termijn werkt dit best en je merkt dat ze op lange termijn als een boemerang keihard in je terugkomen.

Straal oefening:
Ga elke dag 2 minuten voor een passpiegel staan. Zorg dat je stevig staat en pas de diepere ademhaling toe. Merk de harde, strenge gedachten die over je gezicht (te grote neus, hangende oogleden, flaporen…) en lichaam (te dik, te slap, te klein, te lang….) naar binnen gegooid worden op. Zeg hardop: “Ik hoor je” en keer weer terug naar jezelf als geheel.

Observeer jezelf helemaal. Iedere keer als er negatieve gedachten komen, doe je niet meer dan deze opmerken. Je blijft uit de discussie met je verstand, want dit is een kansloze missie. Besteed je aandacht aan jezelf zien als totaal mens met alle kanten.

Laat je mij even weten hoe je deze oefening hebt ervaren?

Hartgroet van Krijna


www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten