zondag 6 november 2016

"Je bent en dat is genoeg"

StraalBlog week 45
“Je bent en dat is genoeg”

Ik zou zo graag
Ik zou zo graag een keer naar Cambodja willen.
Ik zou zo graag een keer op een circuit willen racen.
Ik zou zo graag een keer op willen treden bij de Comedytrain

Obstakels
Welke obstakels werp jij op om geen gehoor te geven aan je diepe wensen en verlangens? Je kunt het natuurlijk niet maken om zonder je partner op vakantie te gaan. Jezelf in gevaar brengen op een circuit is natuurlijk uit den boze en ze zien je komen met je gestotter bij de Comedytrain. Je verstand is in staat om jou aan de lopende band te foppen. Je gedachten, waarmee je versmolten bent houden jou af, om je te verbinden met je doelen. Negatief geloof over je zijn zit diepgeworteld verankerd. Van kleins af aan word je al geconfronteerd met correcties vanuit je opvoeding en omgeving. De focus ligt op wat er niet goed is en nog beter kan en je neemt dit onbewust mee je volwassen leven in.

Innerlijke criticus
Je zijn is gekoppeld aan je prestaties en de mening van anderen. Zolang je goed presteert en iedereen je aardig vindt voel je je goed. Zodra je door omstandigheden minder uit de verf komt en mensen je bekritiseren voel je je waardeloos. Je innerlijke criticus is genadeloos in zijn oordeel. Stel je eens voor dat je 85 jaar oud bent en terugkijkt op je leven. Hoe zou jij je voelen als je op dat punt bent aanbeland? Waar zou je zitten? Hoe zou het plaatje eruit zien?

Buig je eens over de volgende vragen; 
- Als ik terugkijk op mijn leven, had ik minder tijd willen besteden aan tobben over…
- Als ik terugkijk op mijn leven, had ik meer tijd willen besteden aan….
- Als ik mijn leven over had mogen doen, was ik nu (het moment waarop je deze vragen leest) begonnen met…

Ontkoppel je zijn
Ontkoppel je zijn van je prestaties en de mening van anderen. Maak de weg voor jezelf vrij en ontdoe je van het keurslijf dat jouw verstand je heeft aangemeten. Je bent en dat is genoeg. Wat zou je eigenlijk willen als je geen mitsen en maren opwerpt? Luister daarnaar en verbind je met je diepere wensen en verlangens. Kijk naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Doe meer dingen die jou blij maken. Toestaan en Gunnen zijn woorden die je dagelijks aan jezelf mag laten horen!

Vrijblijvend contact
Ondersteuning nodig? Neem vrijblijvend contact op om je mogelijkheden te bespreken.

Ik wens je een Stralende dag!

Krijna


www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten