zondag 26 juli 2015

"Verweef je verleden in het heden"

Blog week 31
“Verweef je verleden in het heden”

Pijn is niet fijn
Door de tijd heen heb je allerlei ervaringen opgedaan. De leuke gebeurtenissen staan net als de pijnlijke op je harde schijf. De leuke mogen blijven en de pijnlijke moeten weg. Mensen houden niet van pijn en willen het liefst de ingrijpende gebeurtenissen uitgummen. Door heel hard te werken en afleidingen te zoeken hoop je dat de pijn minder hevig wordt. Op korte termijn zal dit zeker lukken en zolang je de snijdende ervaringen niet in de ogen kijkt keren ze als een boemerang terug.

Je verstand weet zich geen raad
Omdenken en positief denken zijn manieren die ons aanspreken. Liever van iets naars iets moois maken, dan er mee te zijn voor wat het is. We zijn heel bedreven in het vermijden en controleren van pijn en de mensen om ons heen ook, dus het lijkt de beste oplossing. Gekeken naar je programmering is deze benadering heel logisch. Je verstand weet zich geen raad met ongemak en zal er alles aan doen om jou er van weg te houden.

Zijn met je pijn
Het boek met excuses is oneindig en het lijkt nog hout te snijden ook, dus wie ben jij om hier tegenin te gaan? Toch is dat wel wat ik je gun! Je verstand op gepaste afstand te plaatsen en de kuil in te gaan. Ga zijn met je pijn. Kijk er naar en merk dat je er nog steeds bent. Pijn is niet leuk, pijn is niet fijn en het is onvermijdelijk. Pijn hoort bij het leven en het uit de weg willen gaan is eigenlijk kansloos. Je doet jezelf er zo mee te kort door dit na te streven.

Verweef je verleden in het heden
Verweef je verleden in het heden. Je ervaringen zijn stukjes van jou en door er naar te kijken in plaats van erin op te gaan, er 1 mee te zijn kun je voelen dat de pijn jou niet meer regeert. De pijn is er. Punt. Net als gedachten en gevoelens er zijn. Het is juist het verzet ertegen wat van je pijn een lijden maakt. Je kunt met je nare ervaringen jezelf ook naar de haven van jouw waarden bewegen. Je hoeft niet eerst alles overwonnen te hebben voordat je mag doen wat jij werkelijk wilt. Leven!

Je bent een geheel
Je bent een geheel. Je bent niet je verleden. Het verleden is er en zal er altijd zijn. Het is aan jou welke plek het in jouw leven inneemt. Ik hoop dat jij het jezelf gunt om te mogen zijn met al je kanten!


Stralende groet van Krijna


www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten