zondag 5 juli 2015

"Een oneindige ping pong wedstrijd"

Blog week 28
“Een oneindige ping pong wedstrijd”

Stinkende best
Je doet je stinkende best. Elke dag weer. Je staat op, gaat naar je werk en geeft alles wat je in je hebt. Alleen dat ‘alles’ is niet meer zoveel als je zou willen. Je bent de laatste tijd sneller afgeleid en kunt minder aanvragen aan dan voorheen. Als je thuiskomt, wil je alleen nog maar op de bank hangen. Bah, dit is niet hoe jij je leven wilt leven. Met de dag neemt je verzet en daarmee ook de frustratie over je huidige situatie toe.

Zoeken naar de oorzaak
Je gaat op zoek naar de oorzaak van je lusteloosheid. Vind je je werk niet meer leuk? Zou je liever iets anders doen? Komt het door je collega’s die anders werken dan jij? Misschien heeft het wel niets met het werk te maken. Maar ja, misschien ook wel…..De ene na de andere mogelijke verklaring schiet door je hoofd. Weer een uur voorbij en nog geen stap verder. Gadverdarrie.

Vakjes en controle
Als we ergens hinder van hebben, dan willen we weten waar het vandaan komt. Verklaren hoe het komt dat we ons niet fijn voelen. Volstrekt normaal hoor. Het idee is, dat als je weet waar het mee te maken heeft, je er wellicht anders mee om kunt gaan. Je kunt het in een soort vakje stoppen en dat geeft je een gevoel van overzicht en controle.

Gedachten blijven gaan en komen
Maakt dit dan ook dat je er geen gedachten en gevoelens meer over binnen krijgt? Hmmm, helaas. Je verstand laat zich niet tegenhouden door een verklaring en een vakje. Je verstand is namelijk heel bedreven in het geven van zijn mening over vakjes en de door jou gevonden oorzaak. De gedachten blijven dus gewoon gaan en komen.

Bekaf van het geslinger
Het is soms net een ping pong wedstrijd in die bovenkamer. Je gedachten slingeren je van links naar rechts. Bekaf word je ervan. Denk je na uren eindelijk de oorzaak gevonden te hebben, komt je verstand doodleuk met de volgende ‘Ja maar, heb je hier wel aan gedacht?’ Je komt er niet uit op deze manier. Naast dat het zeeën aan tijd kost heb je ook nog steeds dat lusteloze ontevreden gevoel.

Tijd voor een ander geluid
Hoog tijd voor een andere benadering! Een die haaks staat op je natuur. Een die weerstand van je verstand zal oproepen. Ga er maar even rustig voor zitten. Adem in en volledig uit en neem de volgende woorden tot je: Wat nou als jij je onrust, twijfels, somberheid en angsten op mag merken zonder er direct iets mee te moeten doen? Wat nou als jij je lichamelijke ongemakken mag ervaren zonder deze acuut weer weg te moeten krijgen? Hoe zou jij jezelf dan voelen?

Blijf van de inhoud af
Door je gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties waar te nemen en van de inhoud af te blijven, gun je jezelf een andere beleving van dat wat er speelt. Wil je dit ook graag ervaren en kun je ondersteuning gebruiken? Ik ga graag met jou op avontuur. Stuur me een berichtje en ik neem contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Stralende groet van Krijna


www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten