maandag 29 juni 2015

"Jump, jump"

Blog week 27
“Jump, jump”

Mening van de ander
Hoe ga jij om met de mening van een ander? Een mening die anders is dan de jouwe? Of met een opmerking die je niet leuk vindt? Wat doe je daarmee? Lukt het je om deze te ontvangen of merk je dat dit best lastig is? Het is volstrekt ‘normaal’ hoor, als je dit niet zo eenvoudig af gaat. Je hebt nu eenmaal een verstand wat hier als een hyena bovenop springt.

Als een razende raket
Je verstand vindt overal iets van en heeft de taak om jou te beschermen tegen de boze buitenwereld. Het gaat als een razende raket zo snel. Gedachten zijn sneller dan het licht en je verstand gooit ze ongezouten naar binnen. Hier heb je ze en daar mag jij het mee doen. Jij gaat vervolgens druk aan het knutselen met alle gedachten en gevoelens, met als resultaat een mistige blik op de situatie.

Alert en waakzaam
Het verstand stamt uit de oertijd en sinds die tijd is er in de programmering niets meer gebeurt. In de oertijd ging het continu over leven en dood. Het verstand is altijd op zijn hoede en heeft een duidelijke missie. Het Moet jou redden van de dood die te allen tijde op de loer ligt. Het verstand heeft heel weinig nodig om meningen en opmerkingen van anderen compleet persoonlijk te maken. Gevolg is dat jij jezelf aangevallen voelt en de drang kan ervaren om jezelf te verdedigen.

Kijken naar 
Je verstand jumpt als een malle door je hoofd, terwijl jij nu juist gebaat bent bij gepaste afstand. In plaats van opgaan in de situatie, dient het jou veel meer om te kijken naar wat er gaande is. Het verstand kent slechts twee kleuren; zwart en wit. Het zit in het of-of en ik gun jou te komen naar het en-en. Breid je kleurenpalet uit door om de situatie heen te lopen, zodat je meerdere kanten kunt zien. Er bestaat vaak zoveel naast elkaar en het is heel prettig om van de beperking naar de ruimte te bewegen.

Pas op de plaats maken
Een mooie manier om de snelheid van de gedachten te onderbreken, is je signalen van onrust en spanning op te merken, om vervolgens te aarden en de diepere ademhaling toe te passen. Deze pas op de plaats kan een behoorlijk verschil betekenen in de manier van reageren! Waar je verstand schreeuwt dat er geen tijd te verliezen is, omdat je anders dood gaat, vraag ik je om juist stil te staan. Je hebt slechts beperkt invloed op je gedachten. Gelukkig heb je wel grip op je manier van handelen.

Aarden, Ademhalen en Afstand 
Je hebt gedachten en je bent ze niet! Besef dit keer op keer en gun het jezelf om de drie A’s toe te passen: Aarden, Ademhalen en Afstand innemen. Zou je hier graag ondersteuning in willen? Dat kan! Voel je vrij om mij een berichtje te sturen en we gaan kijken naar de mogelijkheden.


Ik wens je een Stralende dag!

Krijna


www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten