zondag 7 september 2014

"De plomp inspringen"

Blog week 37
“De plomp inspringen”

Tussen de lakens
Merel (32) weet het zeker. Zij is niet in staat om een man aan zich te binden. Alle mannen tot nu toe willen namelijk 1 ding; haar zo snel mogelijk tussen de lakens krijgen. Interesse in haar persoon tonen die kerels niet. Merel kan het die mannen ook niet kwalijk nemen, want ze is ook helemaal niet leuk. Merel vindt zichzelf dodelijk saai en ze vindt al snel dingen eng.

Beperkende overtuigingen
Merel voelt zich onzeker over zichzelf. Ze heeft allerlei overtuigingen over haar persoonlijkheid en uiterlijk. Deze overtuigingen hebben haar in de tang. Merels harde schijf staat geprogrammeerd, met allerlei ondermijnende gedachten, die haar klein houden. Merel zet zichzelf, als het ware, klem in haar gedachtegevangenis.

Shotje Feel Good
De verleiding is groot, om Merels gedachten direct te willen beïnvloeden. Om te zeggen, dat er niks mis is, met haar. Merels vriendinnen zeggen dit ook vaak, maar het beklijft niet. Het geeft Merel voor even een shotje ‘Feel good’, maar haar gedachten vinden toch de weg wel terug. Het is net een boemerang. Tijdens de sessies leert Merel om haar gedachten en gevoelens uit te nodigen, in plaats van te onderdrukken, te bevechten of te vermijden.

Rol van observator
Merels gedachten zijn er en door de rol van observator aan te nemen, hoeft zij niets meer te doen, dan alles wat er is te aanschouwen. Merel hoeft haar gedachten niet op te lossen, vast te pakken of te elimineren. Hierdoor bespaart zij energie en komt er meer afstand tot haar gedachten. Deze afstand maakt, dat Merel beseft een keuze te hebben, wat zij met alle drukte in haar hoofd doet.

Liefdevolle aandacht
Merel komt er door de coaching ook achter, dat zij haar aandacht eerst op zichzelf mag richten. Merel maakte geen verbinding met zichzelf en zij vulde haar gevoel van leegte, met de vluchtige aandacht van ‘snelle’ mannen. Merel leert, door verschillende oefeningen, om zichzelf te voeden met liefdevolle aandacht. Zo neemt ze onder meer, 3x per dag een momentje, waarin zij bewust contact maakt met haar behoeften en wat zij kan inzetten om hier gehoor aan te geven. Er gaat een wereld voor haar open.

De plomp inspringen
Merel voelt steeds meer, wat zij belangrijk vindt en waar zij waarde aan hecht. Zij wil graag een liefdevolle en gelijkwaardige relatie. Nu zij zichzelf meer kan omarmen met al haar kanten, komt er ook ruimte, om naar haar waarde toe te bewegen. Merel springt met al de angsten die ze ervaart, de plomp in en zwemt richting de haven van haar waarden. Merel is bereid, om op avontuur te gaan en ze beschrijft haar nieuwe ervaringen, als een groot cadeau aan zichzelf.

Herkenning?
Herken jij jezelf in het verhaal van Merel? Ben jij ook bereid om op avontuur te gaan en wil je hier een stukje ondersteuning bij? Voel je vrij om contact met mij op te nemen!


Ik wens je een Stralende dag!

Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten