zondag 7 januari 2018

"Gevoelige verstandjes"

StraalBlog week 2
“Gevoelige verstandjes”

Gevoelig verstand
Kan je verstand gevoelig zijn? Je verstand is toch vooral van het denken? Je verstand denkt zich inderdaad heel wat slagen in de rondte en is heer en meester in het jou laten versmelten met wat je denkt en voelt. We zijn zoveel in ons hoofd dat we er zelfs vanuit denken te voelen! Wil je deze zin met aandacht tot je nemen?

Veelvuldig in het hoofd
Nog iets opmerkelijk wat ik met je wil delen is het volgende. Mensen die zichzelf “gevoelig” noemen zijn veelvuldig in hun hoofd te vinden. Zij denken heel wat af en voelen daar vanuit met de intensiteit die voortkomt uit het verstand. Je verstand verzwaart wat je denkt en voelt als een dolle, waardoor jij er één mee wordt. Al snel zie je door de bomen het bos niet meer, omdat je in een mistige wolk verblijft.

Voelen vanuit je Zijn
Voelen vanuit je hoofd is echter wel heel anders dan voelen vanuit je Zijn. Als je voelt vanuit je Zijn heb je contact met je lijf en je observerende zelf. Beiden zijn veel betrouwbaarder dan de eerste etage, je hoofd. In je bovenkamer schieten gedachten alle kanten op en daarmee ook je gevoelens, waardoor het nogal chaotisch kan worden. Op de 2e etage, waar je Zijn is, ziet alles er stukken overzichtelijker uit.

Het observerende zelf
Je lichaam en je ademhaling zijn in het nu, terwijl je gedachten gaan over wat is geweest en wat nog gaat komen. Het observerende zelf neemt waar zonder oordeel en kan genuanceerd kijken naar wat zich aandient. Om contact te kunnen maken met de tweede etage heb je de drukte in je hoofd op te merken. Zodra je merkt dat je onrustig wordt mag je een pas op de plaats maken en gaan aarden, ademhalen en gepaste afstand innemen.

Een nieuwe wereld
De 3 A’s brengen jou bij de tweede etage en halen je uit de drukte, die je verstand naar binnen slingert. Gun jezelf werkelijk te voelen wat je voelt en er zal een nieuwe wereld voor je open gaan. Klinkt dit fijn en kun je wel wat ondersteuning gebruiken, dan kun je mij een berichtje sturen.

Hartgroet van Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten