zondag 3 december 2017

"Staak je strijd"

StraalBlog week 49
“Staak je strijd”

Vasthouden
We zijn enorm bedreven om vast te houden aan de pijn die we in de loop der jaren hebben opgedaan. Het is een stuk van jou geworden en er hoeft maar één trigger te zijn die het laatje opent en je bent in gedachten weer terug bij toen. Hier is niks vreemds aan, zo zijn we gebouwd. Het is onze strijd met de pijn die het zwaar en beladen maakt en houdt.

Geef het een plekje
Met regelmaat wordt er gesproken over ‘het een plekje geven’. Elke keer als ik dit hoor of er over lees, denk ik: “Ik zet het wel op de schoorsteenmantel”. Natuurlijk begrijp ik wat iemand hier mee bedoelt en ik heb het liever over het verweven van ervaringen in je leven. Alles wat je hebt meegemaakt staat op je harde schijf en neem je dus met je mee.

Één met je pijn
De mens heeft het vermogen om te versmelten met zijn ervaringen, als dit leuke zijn dan heb je er geen last van. Helaas blijkt in de praktijk dat je eerder geneigd bent om één te worden met pijnlijke gebeurtenissen. Hier heb je wel last van, want dit beperkt je in je doen en laten. Het zet je vast en kan je verlammen en zelfs destructief maken.

Mogen kijken naar
Hoe kun je pijnlijke ervaringen verweven, zodat deze je niet meer afhouden van wat je werkelijk wilt? Het begint ermee dat je naar de gebeurtenissen mag kijken, dat je stil mag staan bij en mag voelen wat de situaties met je gedaan hebben en nog doen. Direct een lastige om uit te voeren, omdat je angstige verstand er alles voor over heeft om jou aan te zetten tot vechten en/of vluchten. Merk deze neiging op en maak een lange neus!

Welke relatie wil jij met jezelf?
Je verstand gaat voor de korte termijn opluchting en het goede gevoel (ook al is dit van korte duur). Wat gun jij jezelf? Welke relatie wil jij met jezelf en je pijn? Je verstand overziet met zijn advies niet dat hij jou alleen maar verder de shit in helpt en van pijn een lijden maakt door er voor weg te blijven rennen. Het is dus aan jou. Kom in opstand tegen je verstand en durf stil te staan en te voelen. Het is er toch, dus verweef het dan liever in je leven, dan dat je het krampachtig (en zonder blijvend resultaat) uit je leven wilt hebben.

Een cadeau voor het leven
Geef jezelf een cadeau voor het leven door een nodeloze strijd te staken en jezelf met alles wat er is te omarmen. Zie je gedachten weer voor wat het zijn….gedachten! Als je ondersteuning wilt dan ben ik zeer bereid om je deze te bieden. Stuur me een mailtje op: info@straal-denhaag.nl en we gaan de mogelijkheden bespreken.


Stralende groet van Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten