zondag 29 november 2015

"Heftige gebeurtenissen"

StraalBlog week 49
“Heftige gebeurtenissen”

Heftige gebeurtenissen
Een mens kan voor heel wat heftige gebeurtenissen komen te staan in zijn leven. Denk aan het verliezen van een kind, een tragisch ongeval, seksueel misbruik of een chronische ziekte. Sommige ervaringen hakken er zo in, dat ze diepe krassen op je ziel nalaten.

Trauma een plekje geven
Mensen die gebukt gaan onder heftige gebeurtenissen willen graag dit hoofdstuk van hun leven af kunnen sluiten. Ze willen het een plekje geven, zodat ze door kunnen met hun leven. We willen moeilijke gebeurtenissen het liefst in een doosje stoppen. Het doosje voorzien van tape, vervolgens in een zware kluis leggen en de kluis diep in de zee laten verdwijnen.

Ontkennen van je brein
Het zou prachtig zijn als het op deze manier zou werken. Ervaringen genoeg op de harde schijf, die deze route mogen afleggen. De realiteit is dat herinneringen nooit zullen verdwijnen. Er is geen methode of truc die ervoor kan zorgen dat je herinneringen uitgewist worden. Een hoofdstuk uit je leven willen afsluiten is gelijk aan het ontkennen van je brein, dat te allen tijde actief zal zijn.

Verstand in opstand
De kans is groot, dat je verstand tegen bovenstaande in opstand komt. Je verstand heeft een broertje dood aan acceptatie en gaat liever strijdend ten onder, dan erkennen machteloos te staan. We geloven liever in sprookjes, dan dat we stil staan en in de ogen kijken wat er werkelijk gebeurt. Gedachten, herinneringen staan op je harde schijf. De fijne en de heftige staan kris kras door elkaar heen en niet netjes in vakjes of laatjes.

Versmolten met je trauma
De ervaring, het trauma is heel heftig en wat het nog zwaarder maakt, is dat je er versmolten mee kunt zijn. Het trauma neemt je over waardoor je je trauma wordt en dit is loodzwaar. Te zwaar om te dragen. Als jij dit zo ervaart, hoop ik dat je jezelf ondersteuning gunt, om je anders tot je trauma te gaan verhouden. Een onafhankelijke professional kan je leren om met gepaste afstand te kijken naar de heftige gebeurtenis, waardoor je niet langer je trauma bent, maar hebt.

Maak contact met jezelf
Je verstand kan je afhouden van hulp en je jaren dezelfde pijnlijke route laten lopen. Jij mag contact maken met jezelf. Hoe wil jij met jezelf omgaan? Welk leven wil jij leiden met je trauma? Kijk de obstakels die je verstand de weg op gooit in de ogen. Je hoeft deze niet eerst te overwinnen om stapjes te kunnen zetten! Neem de obstakels met je mee en kies voor jouw welzijn vanuit mildheid en liefde.

Stralende ondersteuning
Mocht je behoefte hebben aan begeleiding, schroom dan niet en neem contact met mij op. Ik hanteer geen wachtlijst zodat we snel aan de slag kunnen om jouw leven te voorzien van meer rust en ruimte.

Stralende groet van Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten