maandag 9 november 2015

"Een slot op je gevoel"

StraalBlog week 46
“Een slot op je gevoel”

Een slot op je gevoel
Gebeurtenissen in je leven kunnen ervoor zorgen, dat je de overtuiging ontwikkelt dat het beter is om een slot op je gevoel te doen. Een groot zwaar hangslot wat met geen mogelijkheid te openen valt. Je sluit je nog liever helemaal af, dan dat je weer gekwetst kunt worden.

Knokken tegen jezelf
De pijn die je hebt ervaren wil je nooit meer. Je verstand is heel bereid om jou te helpen om geen pijn meer te ervaren. Het overziet echter niet wat voor jou de consequenties op lange termijn zijn. Je zult de rest van je leven aan het knokken zijn om gevoelens buiten te sluiten. Dit betekent elke dag, elk uur en elke minuut keihard werken om niet te voelen wat je voelt.

Een veilig harnas
Je verstand doet je een harnas aan en voorziet je van allerlei rampscenario’s als je wel weer gevoel toelaat in je leven. Je verstand weet het namelijk heel zeker, dat als je jezelf opent, je alleen maar meer en meer blauwe plekken zult opdoen. Je laat het dus wel uit je hoofd om dit te doen. Het zou natuurlijk heel dom zijn om met de kennis die je hebt er weer in te tuinen.

Beperkte bewegingsruimte
Met je harnas aan stap je door je leven. Het is wel zwaar dat harnas wat betreft gewicht, maar ook je bewegingsruimte is zeer beperkt geworden. Het is dus eigenlijk niet zozeer stappen wat je doet. Het lijkt veel meer op jezelf voortslepen. Dag in, dag uit sleep je jezelf voort en onderdruk je je gevoelens. Wat zul je moe zijn……

De rigide generaal
Gevoelens onderdrukken kost je zoveel energie. Je bent continu in je hoofd de boel aan het sturen. Op korte termijn lukt dit waarschijnlijk even. Op langere termijn heb je het nakijken. Je hebt gedachten en deze voorzien je ook van gevoelens. De rigide generaal eist dat je in je hoofd blijft en hard werkt om wat je ervaar weg te duwen. Zolang je in je hoofd bent is het verstand blij.

Staak je strijd
De angst om te voelen wordt op deze manier alleen maar groter. Je houdt de heleboel in stand door je gevecht. In je ijver van je gevoel weg te komen maak je er alleen maar meer van aan….Dus de hoogste tijd om je nodeloze strijd te staken en in je leven te stappen. Wat nu als je mag voelen wat je voelt en mag denken wat je denkt? Er komt zoveel meer ruimte in jezelf. No more fights; just embrace.

Open de deur
Bevrijd jezelf van dat zware hangslot en maak contact met jezelf als geheel. Als je bang, bedroefd, blij en boos mag zijn scheelt dat een hoop gedoe. Je hebt gevoelens; je bent ze niet! Door wat er in je omgaat als observator waar te kunnen nemen brengt je inzicht en waardevolle (leer)momenten. Open de deur naar jezelf en leef je leven!

Stralende ondersteuning
Heb jij ook een slot op je gevoel? Wil je diep van binnen wel voelen, maar ben je bang voor de gevolgen? Ik bied je graag mijn Stralende ondersteuning aan om een andere relatie met jezelf te ontwikkelen.Stralende groet,

Krijna


www.straal-denhaag.nl

1 opmerking: