zondag 13 september 2015

"Stomkop"

Straal Blog week 38
“Stomkop”

Leer je het nou nooit?
Tjonge jonge jonge, leer je het nou nooit? Kun je nog steeds die berekeningen niet maken? Heb je nu alweer te laat het vlees uit de vriezer gehaald? Je weet onderhand toch wel, dat je het nooit goed genoeg zult kunnen? Je bent echt een enorme stomkop! Je bent werkelijk waardeloos. Ik heb helemaal niets aan jou…..

Streng en rigide
Zomaar een greep uit de gedachten die je kunt hebben, dan wel van anderen tot je krijgt, als je onhandig hebt gedaan. Wat klinken ze allemaal streng he? Het is jouw rigide verstand en de verstandjes van anderen die je hoort. Ongenuanceerd gooien ze allerlei verhaaltjes je hoofd in. Verhalen die heel geloofwaardig kunnen klinken. Als je ze maar vaak genoeg hoort, neem je ze blind aan en ga je hier naar handelen.

Super mens
Als het aan je verstand ligt ben je een super mens, die aan alles denkt, alles oplost, altijd voor anderen klaarstaat. Kortom geen fouten maakt. Hij blijft grenzen verleggen en de lat hoger en hoger leggen. Eigenlijk kun je nooit voldoen. Ook als je wel aan alles hebt gedacht, zal je verstand zijn kritiek hebben, want je had natuurlijk ook nog even oma kunnen ophalen. Je denkt ook altijd alleen aan jezelf. Egoïst die je bent!

Annie
Tijd om afstand in te nemen, om ruimte te maken tussen jou en je verstand. Je verstand is het liefst versmolten met jou. Het wil jouw leven regisseren. Wat je kunt doen om afstand in te nemen is onder meer het volgende. Geef je verstand een naam! Mijn verstand heet Annie en zodra ik Annie opmerk noem ik haar ook bij haar naam. Als je dit leest zal jouw verstand direct gaan roepen, dat je toch niet gek bent?? Je gaat je verstand echt geen naam geven hoor! Maak die lange neus en doe het Juist!

Annie op de stoel
Mijn verstand bij de naam noemen geeft mij meer ruimte en gelegenheid om bij mezelf te komen. Wat mij verder helpt is om Annie op haar eigen stoel te zetten in plaats van haar in mijn hoofd te houden. In mijn hoofd bepaalt zij wat er gebeurt en als Annie op de stoel zit neem ik de regie over. Die ervaring gun ik jou ook zo! Het is heerlijk om te ervaren dat jij de keuze hebt om met je verstand mee te gaan en dat je ook gehoor kunt geven aan wat jij wilt.

Maak het verschil
Het is ook heel prettig om het verschil te kunnen maken tussen jezelf en je verstand. Waar hij roept dat je ook niks kan en dom bent, kun jij dus door afstand in te nemen, kijken naar de situatie. Door te observeren kun je ergens van leren, dit lukt niet als je compleet versmolten bent met je gedachten vol strijd. Strijd trekt je leeg en maakt dat je in de cirkel blijft. Doorbreek deze cirkel door je te richten op dat waar je invloed op hebt; je gedrag en waar je je aandacht op richt!

Stralende ondersteuning
Lijkt deze benadering jou prettig? Stuur me een berichtje via: info@straal-denhaag.nl of via mijn website www.straal-denhaag.nl en ik bespreek graag de mogelijkheden met je!

Stralende groet,

Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten