zondag 8 maart 2015

"Het gaat fantastisch!"

Blog week 11
“Het gaat fantastisch!”

Dagelijkse kost
Jezelf beter voor doen dan je bent, is voor velen van ons dagelijkse kost. Denk aan je rol die je neerzet op social media en op je werk. Jij kunt alles aan en hebt elke situatie onder controle. Je hebt alles lekker voor elkaar, toch?!  Ook naar je ouders, je vrienden en je partner is het vaak makkelijker om te doen alsof het fantastisch gaat, dan om je kwetsbaar op te stellen.

Van levensbelang
Van oudsher is het dienend geweest om jezelf anders voor te doen, omdat het van levensbelang was om bij een groep te horen. In je eentje tegenover een mammoet maakte je niks klaar. De groep zorgde ervoor dat de overlevingskansen vele malen groter werden.

Angst voor afwijzing
De angst om afgewezen te worden en om niet te voldoen zit in onze programmering ingebakken. Je verstand gaat ver om ervoor te zorgen, dat je in een groep wordt opgenomen. Ook al betekent dit dat je dingen gaat doen die jou eigenlijk niet passen. Je verstand zal jou voorhouden dat dit het beste is. Liever jezelf aanpassen en niet dood gaan, dan afwijken en verstoten worden.

Alles of niets
Je verstand kent het mooie midden niet; het is alles of niets, zwart of wit, positief of negatief. Jij kunt het spannend vinden om aan je omgeving kenbaar te maken, dat je jezelf niet fijn voelt. Je verstand maakt hier een heus drama van en trekt voordat je de ervaring hebt opgedaan, al de conclusie dat iedereen je zwak zal vinden.

Nieuwe ervaringen
Het komt dus aan op nieuwe ervaringen opdoen en contact maken met wat Jij wilt. Wil jij je leven lang doen alsof het altijd fantastisch met je gaat en op je tenen lopen? Natuurlijk kan dit en is het jouw keuze hoe jij je leven invult. Uit eigen ervaring kan ik zeggen, dat mijn leven zoveel waardevoller is geworden door mensen te betrekken en niet altijd op afstand te houden.

Flexibel zijn
Je hoeft nu echt niet alles te delen, want ook dat is zwart-wit. Ga eens En-En ervaren, durf te spelen en vooral te voelen waar je behoefte aan hebt. Je bent nu eenmaal in elke situatie anders. Je zijn is niet vaststaand; je zijn is flexibel. Je verstand is juist rigide, omdat die situaties waarin emoties komen kijken niet overziet en in paniek schiet.

Ondersteuning
Zou jij jezelf diep van binnen ook wel eens willen laten zien zoals het op dat moment is? Omdat het is wat het is en ook dat oké is? Wil je dat graag en wil je hier ondersteuning bij? Stuur me een berichtje en ik neem contact met je op.


Stralende groet van Krijna


www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten