maandag 29 december 2014

"Nieuw jaar, nieuwe kansen"

Blog Week 1 
“Nieuw jaar, nieuwe kansen”

Vers jaar
Een heel vers nieuw jaar ligt voor je. Heerlijk! Je kunt nog alle kanten op. 2014 ligt achter je en 2015 wordt jouw jaar. 2015 is Het jaar waarin jij eindelijk gaat doen, wat je al jaren van plan bent.

Bikkelen, buffelen en beuken
Wat maakt dat het jou dit jaar wel lukt, om je aan je afspraken met jezelf te houden? Je gaat dit jaar, natuurlijk, nog strenger zijn voor jezelf. Geen smoesjes en uitzonderingen meer. Gewoon bikkelen, buffelen en beuken. In 1 rechte lijn af op je doel. Er zijn zoveel mensen die het wel lukt, dus waarom jou dan niet?

Het menselijk brein
Het menselijk brein werpt nogal wat obstakels op die jou er van kunnen weerhouden, te doen wat je eigenlijk wilt doen. De intentie waar vanuit je handelt, is van groot belang voor het slagen van je missie. Er wordt nogal eens gehandeld, vanuit angst voor afwijzing en angst om niet te voldoen. Sinds mensenheugenis doen we ons stinkende best om bij de rest te horen.

Erbij willen horen
In de prehistorie moesten de mensen wel zorgen dat zij aansluiting vonden bij de anderen. Met z’n allen maakte je nu eenmaal veel meer kans om te overleven, dan in je eentje. In het hier en nu hebben we nog steeds dezelfde programmering. Het continu vergelijken met anderen, zit er dus al eeuwen in en laat zich niet uitschakelen.

Mild kritische houding
Tegenwoordig spelen de gevaren zich voornamelijk in ons hoofd af. Je mag een mild kritische houding ten aanzien van je gedachten en gevoelens aannemen. Je kunt dit doen door alles wat er in je omgaat voor je te plaatsen. Kijk er op gepaste afstand naar en observeer in plaats van ermee in discussie te gaan.

Doelen stellen vanuit je waarden
Oeverloze gesprekken met je verstand maken je bekaf en leveren je vooral frustratie op. Staak die strijd, je wint hem toch niet. Om jouw wensen in 2015 wel waar te maken, mag jij doelen stellen vanuit je waarden. Waar hecht jij belang aan? Wat maakt jouw leven waardevol? Wat is Echt belangrijk? Stel er zijn geen obstakels; wat zou jij dan eigenlijk willen? Laten deze vragen je inspireren om je waarden helder te krijgen.

Straal praktijk
Maak van lange termijn doelen, korte termijn mogelijkheden! Kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Je bent van harte welkom in mijn Straal praktijk!


Ik wens je een Stralende dag toe!


Krijna


www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten