zondag 17 maart 2013

"Van wens naar obsessie"

Blog week 12

Leuke baan, appartement, katten en een auto
Cindy is een jonge vrouw van 31 en ze heeft een leuke baan als verpleegkundige in een streekziekenhuis. Twee jaar geleden heeft ze een mooi appartement gekocht in een gezellige en kindvriendelijke wijk. Ze heeft twee katten en een auto voor de deur.

So far so good
Cindy heeft een rijk sociaal leven en een beste vriendin waar ze alles mee kan delen.
So far so good. En toch is Cindy niet blij. Ze zou namelijk heel graag een relatie willen en ook een kindje. In het verleden heeft zij een relatie gehad met Marco. Hij was haar droomman. In hem vond Cindy alles wat ze graag in een man ziet. Zij had dan ook heel graag kinderen met hem gekregen.

Gekwetst en teleurgesteld in de liefde
Helaas is het niet zo gelopen. Marco wilde na 3 jaar zijn vrijheid terug en heeft tot groot verdriet van Cindy, de relatie beƫindigd. Na hem wilde ze een tijdlang niks van mannen weten. Ze wilde niet weer gekwetst en teleurgesteld worden. Cindy stortte zich op haar werk en sociale leven met gezellige etentjes en uitjes met haar vrienden.

Druk verhogende gedachten
Sinds een jaar staat Cindy weer open voor het ontmoeten van een nieuwe man. Ze zou ook nog steeds graag een kind willen. Cindy heeft het idee dat ze op moet schieten, want de klok tikt door. “Als ik binnen een jaar geen relatie heb, dan kan ik het vergeten”….Door dit soort gedachten legt Cindy een hoge druk op zichzelf. Het zorgt ervoor dat ze zich op momenten somber kan voelen. Haar vriendin voelt zich soms schuldig omdat zij wel een relatie en een zoontje heeft.

Tijdbom die zich compleet verliest
Cindy heeft zich sinds een paar maanden ook ingeschreven op een datingsite, waardoor ze regelmatig afspreekt. Als de ontmoeting met de betreffende man gezellig is, mijmert Cindy na haar eerste date,  al over huisje, boompje, beestje. Ze lijkt wel een wandelende tijdbom. Zij verliest zich compleet in zo’n man. Bestookt hem met berichten en stuurt aan op dagelijkse ontmoetingen. Resultaat is dat deze man niet weet hoe snel hij weg moet komen.

Van wens naar obsessie
Haar wensen nemen obsessieve vormen aan. Ze is er zo op gespitst, dat al haar activiteiten draaien om het ontmoeten van een man. Hierdoor treft zij ook mannen die misbruik van haar maken.
Zodra zij haar het bed in hebben gekregen, laten ze niks meer van zich horen.
Met een boel verdriet tot gevolg, want Cindy is wederom gekwetst en dus mislukt…

Hoge prijs voor de missie
Desondanks blijft Cindy doorgaan met daten, want ze heeft 1 missie en dat is die man en een kind.
Haar vrienden en ook haar beste vriendin gaan haar mijden. Ze weten niet meer hoe ze tot Cindy door kunnen dringen. Allen zijn bezorgd om haar en willen graag de vrolijke Cindy terug.

Zoeken verblindt
Hoe harder je zoekt, des te blinder je wordt. Door zo gefixeerd te zijn op het willen hebben van een man en een baby gaat er allerlei moois aan Cindy voorbij. Ze kan niet meer genieten van haar werk, katten, het samenzijn met haar familie en vrienden, een onverwacht mooie dag….

Als zand door je vingers
Je kunt het vergelijken met het pakken van een hand met zand. Je wilt het zand heel graag in je hand houden en je knijpt er zo hard in, dat het zand door je vingers heen glipt, waardoor je met een lege hand staat.

Het leven is in beweging
Natuurlijk mag je wensen hebben; een obsessie is echter van een andere orde. Verbreed je wereld weer door contact te maken met jezelf en je omgeving.
Door te accepteren dat het leven in beweging is en dat niet alles maakbaar is kun je ruimte maken.
En wie weet wie en wat er vervolgens op je pad komt….

Ik wens je een Stralende dag toe!

Krijna


Geen opmerkingen:

Een reactie posten