zondag 23 juni 2019

"Soms is het allemaal teveel"

StraalBlog week 26
“Soms is het allemaal teveel”

Er komt zoveel op je af
Er komt de laatste tijd zoveel op je af, dat je het niet meer overziet. Op je werk is er de nodige onrust door een reorganisatie en ook jij voelt je niet zeker van je baan. Het trekt meer en meer een wissel op je. Je voelt je onzeker en gespannen. Ook het contact met collega’s is veranderd; minder open en spontaan. Iedereen is bezig met zichzelf.

Gevoelens van eenzaamheid en verdriet
Ook in je relatie is er het nodige aan de hand. Je partner kan er door zijn eigen kopzorgen niet voor je zijn. Het geeft je gevoelens van eenzaamheid en verdriet. Je praat er niet over, want hij heeft al genoeg aan zijn hoofd. Je deelt je gedachten en gevoelens wel met een goede vriend. Hij luistert naar je en slaat met tijd en wijle zijn arm om je heen. Heel fijn en ook dit bezorgt je het nodige gepieker. Voel je meer voor deze goede vriend?

Je draait rond in cirkels
Met de dag raak je meer vermoeid en ook de somberheid neemt toe. Je draait rond in cirkels. Als het aan je verstand ligt blijf je dit rondje tot in de oneindigheid lopen. In de bovenkamer heeft je verstand namelijk de controle. En het laat je geloven, dat je met je hoofd uit je hoofd kunt komen. In de realiteit breekt het je alleen maar op. Het frustreert je dat het niet lukt om eruit te komen; je bent toch niet dom?

Een andere benadering
Dom ben je zeker niet! Je doet wat je geleerd hebt te doen, alleen werkt het niet. Zullen we het eens anders benaderen? Je verkeert in een onzekere situatie met je werk en dit is moeilijk te aanvaarden. Misschien mag je begrip naar jezelf tonen, dat je het moeilijk vindt niet te weten waar je aan toe bent? En het jezelf toestaan om vaker uit je hoofd naar je lijf toe te gaan, door naar de plekken in je lijf toe te ademen, waar de moeilijke gevoelens zich openbaren. Je kunt de gevoelens niet weg ademen; je leert er wel op een andere manier mee omgaan.

Er voor elkaar zijn
Je wilt je partner goed bedoeld sparen door je gedachten en gevoelens voor je te houden. Het zorgt er helaas wel voor, dat jullie meer van elkaar verwijdert raken. Het open luisteren naar elkaar, betrokken zijn bij elkaars kopzorgen zonder het op te hoeven lossen, kan jullie dichterbij elkaar brengen. Wat ik hier beschrijf is best moeilijk voor ons als mens en het is zeker de moeite waard om mee te oefenen!

Voel je vrij
Mocht je na het lezen van dit blog de behoefte voelen om eens met mij van gedachten te wisselen, voel je dan vrij, om mij op te zoeken.

Groet!
Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten