zondag 31 maart 2019

"Ontmantel de berg"

StraalBlog week 14
“Ontmantel de berg”

Annie stapelt als een malle
Als het aan Annie ligt gooit ze alle minder prettige situaties op één grote berg. Ze stapelt zo snel dat je ogen het niet bij kunnen houden. In de tijd dat jij een keer knippert, heeft Annie alweer een nieuw probleem op de al niet te overziene berg gegooid. Jij raakt steeds moedelozer en weet absoluut niet hoe je deze berg kunt beklimmen. In dit blog help ik je op weg om de berg te ontmantelen tot een klein heuveltje.

Mediteer dagelijks
Door uit je hoofd in je lijf te komen creëer je meer afstand tot de malle molen die zich in je hoofd kan afspelen. Annie ratelt het liefst de hele dag door en voor jou is het zoveel prettiger om momenten op de dag contact te maken met je ademhaling en je lichaam. Een meditatie hoeft geen uren in beslag te nemen. Je kunt slechts met enkele minuten al een startonderbreking in je hersenen aanbrengen.

Mindfulness momenten
Neem door je dag heen momenten waarin je alleen maar hoeft te Zijn. Wees aanwezig in het huidige moment met wat zich aandient zonder hier iets aan te hoeven veranderen.

Ga uit je hoofd op papier
Door je gedachten van je af te schrijven creëer je al meer afstand dan dat je alles in je hoofd laat ronddansen.

3 A’s
Zodra je merkt dat piekert, mag je de 3 A’s toepassen. Piekeren kun je herkennen aan ‘Ja maar’ en ‘Wat als’ gedachten. Als deze gedachten zich aandienen mag je gaan aarden (pas op de plaats maken), ademen (adem in door je neus en uit door je mond) en afstand innemen van Annie met al haar druktemakerij. Pluk Annie van je schouder en zet haar op een kruk. Blijf uit de discussie met Annie en stel jezelf de vraag hoe jij met de situatie om wilt gaan.

Toepassen in de praktijk
Ik wil je uitnodigen om deze tips echt in praktijk te brengen, zodat je kunt ervaren hoe het is om weer overzicht te hebben en meer rust en ruimte te ervaren. Mocht je toch tegen bepaalde zaken aan blijven lopen neem dan contact met mij op, zodat we samen kunnen bekijken wat je nodig hebt om verder te komen.

Groet!
Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten