zondag 16 september 2018

"Ik ben op avontuur en neem mee..."

StraalBlog week 38
“Ik ben op avontuur en neem mee….”

Annie slaat je om de oren
Annie (je verstand) heeft er een ontzettend handje van, om jou om je oren te slaan met wat beter moet, waar je steken hebt laten vallen en dat je een ongelofelijke stommeling bent als je fouten maakt. Annie heeft energie voor tien en dit is te merken aan het aantal rondjes wat ze jou in je hoofd kan laten lopen met al deze gedachten.

Torenhoge lat
Annie’s lat ligt hoog. Torenhoog en ze kent geen genade. Jij moet ongeacht de omstandigheden aan haar maatstaven voldoen. Ook als je niet topfit bent, net heel verdrietig nieuws hebt gehoord of helemaal niet thuis bent in bepaalde materie. Annie verwacht topprestaties.

Superman/woman
Annie eist eigenlijk van jou dat je een superman/woman bent, die feilloos door het leven glijdt. Een eis waar je dit leven niet aan zal kunnen voldoen en alleen maar zal leiden tot het gevoel van falen en niet voldoen. Annie zal dit ten stelligste ontkennen, want zij is ervan overtuigd jou juist te helpen met deze benadering. Annie is van de harde aanpak en ziet het leven als het leveren van één grote prestatie.

Annie is nooit tevreden
Annie laat jou deze druk goed voelen en deze druk kan uitmonden in zowel psychische als lichamelijke klachten, die er niet om liegen. Annie is eigenlijk nooit tevreden. Ze weet altijd wel iets te vinden om over te mekkeren. Ook ziet Annie niet de stapjes die je wel zet. Die oh zo belangrijke stapjes die juist wel gezien mogen worden omdat ze je een gevoel van groei en vertrouwen geven.

Een hele lange neus naar Annie
Hoogste tijd voor een lange neus naar Annie!  Kijk vanaf vandaag met aandacht naar de stapjes die je Wel zet en sta daar bewust bij stil, want met alles wat er niet is, is er ook zoveel wel. Bedank jezelf dat je op weg bent en het avontuur aangaat met al het vallen en opstaan wat daarbij hoort. Neem Annie met al haar gezever met je mee, want ze is er nu eenmaal. Laat haar alleen niet langer jouw route bepalen!

Wil je op dit stuk graag meer tools/ondersteuning? Geef het aan en we gaan aan de slag!

Hartgroet van Krijna

www.straal-denhaag.nl

2 opmerkingen: