zondag 13 mei 2018

"Doe het vandaag net even anders"

StraalBlog week 20
“Doe het vandaag net even anders”

Rustmomenten
Hoeveel rustmomenten heb jij op een dag? Hoe vaak maak jij contact met jezelf tussen alle bedrijven door?

Is dit het nou? 
Ren en sjees je door de dagen heen en ervaar je meer dan eens een gevoel van “Is dit het nou?”

Ik nodig je uit om je bovenkamer op te schudden want die kakt hartstikke in als je puur op je automatische piloot vaart. Ga maar eens na hoeveel jij echt ziet van de route naar je werk en heb je vandaag echt geproefd wat je hebt gegeten of heb je gedachteloos je lunch naar binnen gewerkt?

Ook gesprekken met anderen voeren we nogal eens zonder volledig aanwezig te zijn, omdat we bezig zijn met het volgende dat komt of nog gedaan moet worden.

Doe vandaag eens iets anders dan je normaal doet
Doe vandaag dan eens iets anders dan je normaal doet. Poets je normaal je tanden met rechts, doe het dan vandaag met links. Slaap je normaal aan de linkerkant van het bed, slaap dan vanavond eens aan de rechterkant. Kies een andere route naar je werk, kinderopvang, je ouders of vrienden.

Verras jezelf
Verras jezelf over de dingen die je onderweg tegenkomt. Doe vandaag je mooiste kleding aan en maak echt contact met de ander door met je aandacht bij het gesprek te zijn. Gun jezelf een mooi en onbetaalbaar cadeautje door op meer momenten Aanwezig te zijn in het nu.

Samen aan de slag
Klinkt dit als muziek in je oren en kun je hierin wel wat ondersteuning gebruiken? Stuur me een berichtje en we gaan aan de slag! Het leven is kort, dus stel wat je werkelijk wilt niet langer uit. Doe het nu.

Hartgroet van Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten