zondag 15 april 2018

"Haal je voet van het gaspedaal"

StraalBlog week 16
“Haal je voet van het gaspedaal”

Het leven is veeleisend en je wilt zoveel
Je leven raast aan je voorbij en dit komt omdat je maar op het gaspedaal blijft drukken. Je rijdt zo vaak in de vijfde versnelling door je leven, dat er heel wat aan je voorbij trekt. Een deel in jou wil op de rem stappen en dat andere deel blijft maar doorrazen. Het leven is veeleisend en je wilt zoveel. Daarbij wil je het ook nog zo snel mogelijk. Het lijkt logisch dat het leven steeds beter wordt als je maar harder je best doet, dus je gaat door. Sneller, meer, harder. Beter je best doen. Meer projecten, meer verplichtingen, meer toevoegen. Je gedachten ratelen maar door en je voltooit taak na taak.

Je eisende verstand
Je voelt dat er iets niet klopt en je maakt geen tijd om hier bewust bij stil te staan.  We willen zo graag geloven dat we het leven beter maken door meer te doen en zo werkt het niet. Hoe sneller we leven, des te sneller het leven voorbij vliegt. Terwijl we juist zo lang mogelijk willen genieten van ons leven. Hoe komt het toch dat we zo blijven rennen en zo moeilijk kunnen stilstaan en genieten? Dit heeft van alles te maken met je eisende verstand. Het stuurt gedachte na gedachte bij je naar binnen waarin het op onmiskenbare wijze duidelijk maakt waar je allemaal aan hebt te voldoen. Pas als je ook dat ene nog hebt gedaan dan is je leven eindelijk perfect. Al te vaak ga je hier blind in mee, terwijl je drammende verstand nooit tevreden zal zijn. Het eist altijd meer…..

Doe vaker niets
De natuur is vrij van gedachten, terwijl jij je leven erdoor laat regeren. Elke minuut van iedere dag. Je denkt terwijl je eet. Terwijl je je tanden poetst, terwijl je naar je werk fietst, terwijl je op het toilet zit. Denken is ontzettend waardevol En het is niet altijd nodig. Zoals je boormachine ook niet altijd nodig is. Hoe kun je minder tijd in je hoofd doorbrengen? Door vaker niets te doen. Stilte te nemen en niets te doen. Door gewoon te zitten en te zijn. In het begin zullen je gedachten op hol slaan. Zoals een kind dat om snoep zeurt in de supermarkt. Door het te negeren verdwijnt het vanzelf. Eerst word het intenser, en dan verdwijnt het vanzelf.

Je natuurlijke tempo
In het nu kun je terug geraken in je in je natuurlijke tempo. Je zult merken dat je kalmeert, dat je brein ontspant en de tijd stil lijkt te staan.  Er is alleen jij. Jouw bewustzijn in het hier en nu. Helemaal jezelf. Helemaal goed zoals je bent. Het leven wordt niet beter als je gas blijft geven. Laat het gas los. Ga langzamer en voel je tevredener. Ervaar meer voldoening en bereik de dingen die echt betekenis voor je hebben. Niet de dingen die anderen van je verwachten en jou alleen maar druk maken. Het is jouw leven; vergeet dat niet!

Stralende ondersteuning
Klinkt dit als muziek in je oren en kun je hier wel wat ondersteuning bij gebruiken? Schroom niet en stuur me een berichtje en we bespreken de mogelijkheden.

Hartgroet van Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten