maandag 10 oktober 2016

"Een nieuwe balans"

StraalBlog week 41
“ Een nieuwe balans”

Zware bevalling
Lesly en Marinke (37/35) zijn de ouders van Renske (1). Het stel begon vol verwachting aan het ouderschap. Ze waren er aan toe om deze stap te zetten. De zwangerschap van Renske verliep niet zonder slag of stoot. Marinke had veel klachten en moest vroegtijdig stoppen met werken. De bevalling was zwaar en duurde lang.

Onrustige nachten
Op het moment dat Marinke haar kindje in haar armen kreeg was ze de pijn alweer vergeten. Ook Lesly was heel blij met de geboorte van zijn dochter. Beiden zo trots als een pauw storten zij zich op het ouderschap. Renske blijkt echter moeite te hebben, om haar voeding binnen te houden en ze huilt veel. De nachten zijn heel onrustig. Marinke en Lesly raken steeds vermoeider.

De rek gaat eruit
Beetje bij beetje gaat de rek eruit. Marinke en Lesly krijgen meer woordenwisselingen en de sfeer wordt er niet beter op. Beiden kunnen minder verdragen.  De humor en het relativeringsvermogen zijn ver te zoeken. Er treedt een verwijdering op tussen Lesly en Marinke, terwijl ze juist de behoefte hebben aan contact.

Jaloerse gevoelens
Lesly vindt het lastig dat de aandacht van Marinke alleen gericht is op Renske. Hij ervaart gevoelens van jaloezie en weet niet hoe hij hier mee om kan gaan. Marinke is  door het vele huilen van Renske gefixeerd op haar baby. Daarbij merkt Marinke  dat ze hormonaal nog niet in balans is en haar libido verdwenen lijkt te zijn.

Tijd maken voor elkaar
Een groot deel van hun leven draait nu om Renske. Het is echter van groot belang om ook juist nu tijd vrij te maken voor elkaar. Samen dingen ondernemen en genieten van elkaars gezelschap,  zorgen ervoor dat je naast ouders ook partners blijft. Naast het samen is er ook nog je individuele deel wat gevoed mag worden. Communiceer met elkaar en maak duidelijke afspraken. Een goede taakverdeling kan ervoor zorgen dat zowel Lesly als Marinke op adem kunnen komen.

Groeiende intimiteit
Marinke en Lesly hebben een vaste avond in de week gereserveerd, die ze met elkaar doorbrengen. De intimiteit groeit en beiden voelen zich weer geliefd en gewaardeerd. Marinke en Lesly uiten zich meer, waardoor het wederzijds begrip is toegenomen. Het is de kunst om elkaar echt te horen in plaats van dat je de gedachten van de ander invult en je eigen scenario schrijft. Spreek je verwachting uit en ga er dus niet van uit dat de ander ruikt wat jij graag wilt/nodig hebt.  Besef ook dat je niet in de hand hebt wat de ander ermee doet.

Stralende ondersteuning
Lesly en Marinke hebben een nieuwe balans gevonden. Zij en de kleine Renske varen er wel bij.
Herken jij je in hun verhaal en wil je graag ondersteuning om weer nader tot elkaar te komen?
Voel jij vrij om contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Ik wens je een Stralende dag!

Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten