maandag 4 april 2016

"Over, klaar en sluiten of toch niet?"

StraalBlog week 14
“Over, klaar en sluiten of toch niet?”

De zoveelste keer
Het is de zoveelste avond dat hij je laat zitten. Natuurlijk aangekleed met de mooiste excuses.

“Schatje, ik moet echt die klus afmaken anders kom ik in de problemen en dat wil jij toch ook niet?”
“Morgenavond neem ik je mee naar je favoriete restaurantje”.

Je kijkt verdwaasd naar je telefoon en voelt de tranen over je wangen lopen. Je bent verdrietig dat hij je weer laat zitten. Naast je tranen voel je ook boosheid opkomen. Wat denkt hij wel niet? Op deze manier hoeft het voor jou ook niet.

Over, Klaar en Sluiten
Je bent er zo ontzettend klaar mee. Het is genoeg geweest. Over, klaar en sluiten. Hij zoekt het maar uit! Je wilt niet dat hij zo met jou omgaat. Na een half uur zakt de boosheid weg en krijg je twijfels. Hij kan er toch ook niks aan doen dat hij een drukke baan heeft? Als jullie samen zijn is het zo fijn. Je voelt je goed bij hem en je wilt hem niet kwijt. Deze man is het beste wat jou ooit is overkomen. Hij is zo lief, begripvol, zorgzaam en grappig. Toch wringt er iets. Je krijgt je vinger er nog niet op. Het is een gevoel in je onderbuik. Onrustig, onbestendig en het geeft je spanning. Gedachten gaan als een ping- pong -bal door je hoofd. Signalen krijg je niet voor niks en verdienen het om door jou gezien en gehoord te worden.

Veranderen versus acceptatie 
De hoogste tijd om de situatie met gepaste afstand te bekijken. Wat biedt deze relatie jou? Passen jullie echt zo goed bij elkaar? Is het een gelijkwaardige relatie waarin jij kunt zijn wie je bent en kun je je partner ook laten zijn wie hij is? Waar je ook op uitkomt, bedenk dat jij een ander niet kunt veranderen. De invloed die je op jezelf hebt is vele malen groter dan jouw invloed op de ander. Accepteer jij deze man met al zijn kanten en voel jij je blij met hem? Fijn! Geniet van elkaar.

Verwijdering van jezelf
Put deze relatie jou uit? Raak je gespannen door de onzekerheid die jij in je voelt? Verwijder je stap voor stap steeds meer van jezelf? Van jouw waarden? Durf hem dan te laten gaan en kies voor jezelf! Voel je vrij om contact op te nemen als je jezelf in dit blog herkent en ondersteuning wilt.

Ik wens je een Stralende dag toe!

Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten