zondag 25 oktober 2015

"Van wens naar werkelijkheid"

Straal Blog week 44
“Van wens naar werkelijkheid”

Waar droom jij van?
Waar droom jij van? Misschien wel van een baan die beter bij je past, een fijnere relatie met je familie, kinderen en/of je partner of van een leven zonder dwang. Waar je ook van droomt, hoe groot of klein je wensen ook zijn, zou het niet ontzettend fijn zijn als je deze dromen om kunt zetten naar de werkelijkheid?

Het lukt me toch niet
Er zal nu vast een groep lezers zijn, die denkt, laat mij maar lekker dromen. Van mij hoeven ze helemaal niet uit te komen. Ook dat kan natuurlijk. Heb je voor jezelf helder vanuit welke intentie je deze wensen bij wensen wilt laten? Is er misschien een stemmetje wat zegt dat het je toch niet lukt om een andere baan te vinden, een fijnere relatie met je naasten op te bouwen of van je dwang af kunt komen?

Nieuw is eng
Het geluid van het stemmetje kan heel overtuigend klinken en jou afhouden om met toewijding te handelen. Je verstand (het stemmetje) houdt niet van veranderingen. Alles wat nieuw is, anders is boezemt je verstand angst in. Het gooit in no time allerlei redenen op om dat wat jij voor ogen hebt niet te doen. Je verstand kijkt in zijn glazen bol en ziet daarin allerlei rampen voltrekken als jij je plannen doorzet.

Het laatste woord
Het ratelt aan 1 stuk door en je wordt bekaf van het geouwehoer in je hoofd. Dit komt omdat je bewust en onbewust allerlei discussies voert met je verstand. Discussies die je niet kunt winnen, omdat je verstand altijd het laatste woord heeft. Op deze manier blijf jij ronddobberen in je hoofd en kom je niet aan het maken van concrete stappen toe. Zonde en het kan ook anders!

Van wens naar werkelijkheid
Om van wens naar werkelijkheid te komen heb je bereidheid nodig om je onzekerheden, angsten en twijfels met je mee te nemen. Je verstand zal vele obstakels opwerpen om jou de stap niet te laten maken. Hoe ga jij met deze sabotage om? Laat je jezelf verleiden om er blind in mee te gaan? Of neem je een mild kritische houding aan en maak je contact met wat jij diep van binnen wilt?

Ga op weg
Het is zo waardevol om te ervaren, dat je niet eerst van alles hoeft te overwinnen voordat je de richting op kunt gaan die je echt wilt. Het scheelt in ieder geval heel veel energie als je de hele handel met je meeneemt en op weg gaat. Klinkt dit als een feestje en kun je hier wel wat ondersteuning in gebruiken? Hou je vooral niet in en zoek me op om de mogelijkheden te bespreken.


Stralende groet van Krijna


www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten