zondag 19 april 2015

"Tussen 2 vuren"

Blog week 17
“Tussen 2 vuren”

Geen partij kiezen
Je wilt geen partij kiezen. Je hebt zowel hem als haar lief. Voor beiden wil jij er kunnen zijn. Toch merk je dat dit in de praktijk lastig is. Mensen hebben verwachtingen en steken deze niet onder stoelen of banken. Of mensen communiceren gelaagd, waardoor zij op een meer ondergrondse manier kenbaar maken, wat zij graag van jou zouden zien.

In de knoop
Jij kunt in de knoop komen, omdat je niet weet waar je goed aan doet. Je wilt met beiden bevriend blijven, maar is dit wel mogelijk? Moet je dan toch kiezen? En zo ja, voor wie kies je dan en waar ga je die keuze op baseren? Voor je het weet ben je hier dagelijks mee bezig en loop je elke keer hetzelfde rondje. Je wordt er humeurig van en wilt dat dit stopt.

Tussen 2 vuren
Hoe kun je dit getob nu doorbreken? Wat heb jij nodig om de rust in je hoofd terug te krijgen? Je mag beginnen te erkennen, dat je deze situatie heel vervelend vindt. Naast dat je het verdrietig vindt, dat je twee beste vrienden uit elkaar gaan, merk je dat je het ook lastig vindt hoe zij zich naar jou opstellen. Je hebt het gevoel tussen twee vuren in te zitten en hier heb je hinder van.

Grote twijfels
Naast het feit dat je twee vrienden je in een bepaalde positie manoeuvreren doet je eigen verstand ook nog een duit in het zakje. Alles bij elkaar genomen wordt het er niet overzichtelijker op. Je verstand vergroot je twijfels door je van de ene kant naar de andere kant te gooien. Het ene moment zegt je verstand, dat je stelling in moet nemen en even later zegt hij, dat je met beiden mee moet bewegen. Tja, wat is het nou?

Puur waarnemen
Je mag een pas op de plaats maken en deze situatie van een afstandje bekijken. Op die manier kun je zien dat het een drukte van belang is met alle gedachten en gevoelens. Je verstand eist dat je direct iets met de inhoud doet en ik vraag je om juist even niks te doen. Zet de hele reutemeteut op een podium en jij gaat op de 6e rij zitten. Puur waarnemen van wat er in je omgaat. Je blijft uit een gevecht wat jou alleen energie kost en niks oplevert.

Uitnodigende vragen
De energie die je overhoudt kun je gebruiken om jezelf uitnodigende vragen te stellen. Stel er zijn geen obstakels wat zou jij dan willen? Wat vind jij in deze situatie belangrijk en wat heb je nodig om hiernaar te handelen? Maak contact met je waarden en laat deze jouw richting bepalen in plaats van je wispelturige verstand en de verstandjes van je vrienden.

Het komt op jou aan!
Op het moment dat jij helder hebt welk gedrag jou dichtbij jezelf brengt kun je geheid de nodige fratsen van je verstand verwachten. Je verstand zal van alles doen om jou af te leiden. Het komt dus aan op jou! Als jij bereid bent de drempels met je mee te nemen, dan kun je jezelf richting de haven van je waarden bewegen.

Stralend steuntje
Gun jij jezelf ook een leven waarin jij niet meer onnodig veel energie hoeft te verspillen aan gepieker? Kun je hier wel een Stralend steuntje in de rug bij gebruiken? Neem vrijblijvend contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.


Stralende groet van Krijna


www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten