maandag 6 april 2015

"Je bent fantastisch"

Blog week 15
“Je bent fantastisch”

Hard genoeg je best doen
Als je hard genoeg je best doet kun je jezelf altijd goed voelen. Deze zienswijze wordt ons in veelvoud voorgeschoteld. Heb je last van sombere gedachten, dan zeg je dagelijks meerdere keren tegen jezelf, dat alles goed komt en dat wat er nu gebeurt met een reden is. Ook kun je jezelf voor de spiegel zetten en bij een gebrek aan zelfvertrouwen, zeg je 25x achterelkaar, dat je fantastisch bent.

Controlebehoefte
Op korte termijn geeft bovenstaande je misschien een gevoel van opluchting en stelt het je gerust. Beiden gevoelens waar we dol op zijn. We hebben zo graag controle over wat we denken en voelen, dat we er alles voor over hebben, om te geloven dat we alles kunnen sturen. Liever strijdend ten onder dan erkennen dat je machteloos staat tegenover een ongrijpbare vijand.

Transformeren van gedachten
Terwijl je druk bezig bent met het transformeren van negatieve gedachten in positieve gedachten, trekt het leven aan je voorbij. Alle tijd die je besteedt aan het beïnvloeden van je gedachten kun je niet aan andere dingen besteden. Hoe jammer is dat? Wat mij betreft meer dan jammer, omdat je gedachten net ongeleide projectielen zijn, die zich niet laten sturen. Je bent dus kansloos bezig….

Vechten of vluchten
Je problemen komen namelijk helemaal niet door je gedachten. Gedachten doen niets. De relatie die jij met je gedachten hebt vormen het probleem. Je leert om van alles met je gedachten en gevoelens te doen. Je moet pijnlijke en sombere gedachten uit de weg ruimen. Je moet vechten of vluchten. Dit zijn de twee smaken die we volgens onze programmering kennen.

Haaks op de programmering
Wat ik aanreik staat haaks op deze programmering. Nodig alle gedachten en gevoelens uit en observeer ze. Kijk ernaar op gepaste afstand. Waar je verstand nu komt aangerend met de dringende boodschap er iets mee te doen, vraag ik je om ook dit alleen maar op te merken. Haal jezelf vervolgens terug naar dat waar je mee bezig bent, namelijk het observeren van dat wat er in je omgaat.

Enjoy the ride
Op deze manier blijf je uit de strijd met dat wat is en die winst is voor jou. De energie die je hierdoor overhoudt kun je besteden aan zaken die er voor jou werkelijk toe doen. Je leven met al zijn kanten leven en beleven. Je verstand zal obstakels blijven opwerpen en het is aan jou om afstand in te blijven nemen. Blijdschap, pijn, verdriet en alle andere gevoelens komen en gaan in momenten. Het leven is een circulair proces met vallen en opstaan. Enjoy the ride!

Stralende ondersteuning
Wil je ook een andere relatie met je jezelf en je gedachten? Je kunt vrijblijvend contact met me opnemen om de mogelijkheden te bespreken.


Stralende groet van Krijna


www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten