zondag 10 augustus 2014

"Voor eeuwig jong"

Blog week 33
“Voor eeuwig jong”

Liefde op het eerste gezicht
Jetske (44) heeft sinds 2 jaar een relatie met de 10 jaar jongere Sebas. Het was voor beiden liefde op het eerste gezicht. Tot een halfjaar geleden spatten de vonken er vanaf. Beiden verrasten elkaar met aandacht, uitjes en cadeautjes. Jetske en Sebas liepen op grote roze wolken. Naast de lichamelijke aantrekkingskracht vonden ze elkaar ook op emotioneel gebied een verrijking. Niks aan de hand, zou je denken….

Grote onzekerheid
Toch heeft Jetske zich bij Straal aangemeld, omdat zij de laatste maanden merkt, meer en meer onzeker te worden, over haar relatie met Sebas. Jetske is onzeker over haar lijf. Ze durft niet meer overdag met hem te vrijen, omdat ze bang is, dat Sebas haar niet meer aantrekkelijk vindt. Jongere vrouwen zitten natuurlijk strakker in hun vel, dan zij. Jetske denkt ook, dat Sebas op korte termijn kinderen wil. Zij kan hem, gezien haar leeftijd, geen kinderen meer bieden.

Plastisch chirurg
Het is Jetske ook opgevallen, dat Sebas de afgelopen tijd minder enthousiast is, als ze elkaar zien. Kortom Jetske ziet allerlei redenen om zich zorgen te maken. Ze heeft volgende week een afspraak staan met een plastisch chirurg. Jetske wil er heel graag weer fris en fruitig uitzien, zodat ze kan blijven concurreren met jongere vrouwen. Toen ze dit nieuws aan haar beste vriendin vertelde, raadde zij Jetske aan om eens met een coach over haar onzekerheden te praten.

Versmolten met gedachten
Het wordt snel duidelijk, dat Jetske compleet versmolten is met haar gedachten. Voor haar klopt het wat ze denkt. Jetske wordt elke dag bevestigd in haar overtuiging, dat Sebas haar niet meer leuk vindt en haar voor een jongere vrouw zal verlaten. Jetske ziet en hoort, dat wat zij wil zien en horen. Haar gedachten nemen de situatie zeer beperkt waar en zijn gericht op rampscenario’s. Op de ‘Ja maar’ en ‘Wat als’-en. Jetske loopt dag in, dag uit hetzelfde rondje in haar hoofd.

Losstaande entiteit
Jetske gaat eerst ervaren, dat wat ze tot nu toe heeft gedaan haar niet helpt en dat zij door haar gedrag  juist meer aanmaakt van dat wat ze niet wil. Dit is een confronterende sessie voor haar. Jetske leert om haar verstand te zien als een losstaande entiteit; als iets wat er is en dat haar zeker in praktische situaties dient. Haar verstand is niet haar vijand en ook niet haar vriend. Het is er.

Heldere blik
Jetske leert om in emotionele situaties meer afstand in te nemen, zodat zij met een heldere blik kan kijken naar wat er in haar gaande is. Ook krijgt Jetske handvatten om assertiever te communiceren. Ze leert om zichzelf uit te spreken vanuit haar ‘ik’. En in plaats van dat zij de gedachten van Sebas invult; vraagt Jetske nu of het klopt wat zij denkt. Op deze manier deelt Jetske meer van wat er in haar omgaat en voorkomt zij ook onnodige misverstanden.

Elkaar uitnodigen
In een 3-gesprek geeft Sebas aan, dat hij wel merkte, dat Jetske de laatste tijd anders deed, maar kon zijn vinger er niet opleggen. Hij nam juist wat afstand in om haar de ruimte te geven. Sebas ziet nu ook in, dat hij Jetske uit kan nodigen om te praten. Sebas vulde dus op zijn beurt ook het gedrag van Jetske in. Een oordeel, mening en advies zijn snel gegeven, dus beiden zijn hier alerter in. De gesprekken verlopen nu opener en zowel Jetske als Sebas voelt zich meer gezien en gehoord.

In het Nu
Jetske wordt zich gedurende de sessies ook bewuster van het feit, dat ze de toekomst niet kan sturen. Door meer in het Nu te zijn, kan Jetske met gerichte aandacht bezig zijn, met dat wat er op het moment is. Hierdoor behoudt zij energie en deze kan ze besteden aan dat wat er voor haar echt toe doet. De liefde, verbondenheid, persoonlijke ontwikkeling en haar vriendschappen. Jetske heeft haar afspraak bij de plastisch chirurg afgezegd. Het is namelijk al goed…..

Herkenning?
Herken jij je in het verhaal van Jetske? Gaan jouw gedachten ook met jou aan de wandel? Voel je vrij om contact met mij op te nemen, zodat we meer rust en ruimte kunnen creëren. Gun het jezelf!

Ik wens je een Stralende dag!

Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten