zondag 18 augustus 2019

"De wijsheid van je lijf"

StraalBlog week 34
“De wijsheid van je lijf”

We denken te voelen
We brengen met zijn allen zoveel tijd door in het hoofd, dat we zelfs denken te voelen! Hoe bijzonder is dat? We beredeneren, analyseren en verklaren ons het ram bam. En dit kan in allerlei situaties misschien best zinvol en helpend zijn. Als het gaat om contact maken met je gevoel brengt dat hele rijtje je er niet dichterbij. Sterker nog het brengt je juist van het contact maken met je gevoel af. Je zit immers nog steeds in je hoofd te bedenken hoe je je voelt….

De wijsheid van je lijf
Waar ons hoofd maar wat graag aan voorbij gaat is de wijsheid van je lijf. We hebben voor ons verstand een lijf en dat is prima, zolang het doet wat we willen. Vertoont het gebreken, dan heeft je lichaam afgedaan en is het maar een rot ‘ding’. Een sta in de weg wat je beperkt in je doen en laten. In veel Oosterse landen kent het lijf een grote mate van waardering en kent het de betekenis van een tempel, waar je goed voor hebt te zorgen. Je hebt immers maar één lijf, dus koester het.

Stilstaan is achteruitgang
In het Westen zijn wij gewend, om ons te laten leiden en ja soms ook te laten lijden door ons hoofd. We moeten van alles en de maatschappij doet hier ook vol gas aan mee. Het leveren van prestaties is ontzettend belangrijk en je wordt hier vanaf de kleuterschool op afgerekend. Stilstaan betekent achteruitgang en soms zelfs je ondergang. We laten het dus wel uit ons hoofd(!) en blijven door ons leven razen.

Herken je bovenstaande? Graag nodig ik je uit om met bewuste aandacht de volgende vragen te beantwoorden:

Welke relatie heb jij met je lichaam?

Ervaar je überhaupt een relatie met je lichaam?

Sta jij minstens 1x per dag stil om contact te maken met je lichaam? Om te voelen wat je lijf je te vertellen heeft?

Geef jezelf een mooi cadeau
Je kunt jezelf een mooi cadeau geven door dit vanaf nu te gaan doen. Minder denken te voelen en plaats maken om werkelijk te voelen. Graag wat ondersteuning ervaren? Ik heb een aantal audio fragmenten opgenomen, die je kunnen helpen nieuwe ervaringen op te doen. Stuur me gerust een berichtje, als je interesse hebt!

Groet!
Krijna

www.straal-denhaag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten